2.4 C
Berne
lundi 6/02/2023

Suisse

Jeta sekrete e kreut të kishës ruse në Zvicër..Prift, spiun i KGB, propagandist dhe mbeshtës terrorin rus mbi fëmijët dhe popullaten civile ne Ukraine

Patriarku Kirill (majtas) me Vladimir Putin gjatë një Bernë, 6 shkurt -Patriarku i Moskës, Kirill I mbron pushtimin e Ukrainës dhe mallkon Perëndimin. Por ai...

HG: Terrasat një akomodim i përzier në zemër të Gjenevës

Gjenevë, 2 shkurt -Me platformat kolektive të akomodimit (PHC) të Eugène-Lance, Cointrin dhe Artisans (Meyrin), ajo e Terrassière është e katërta që ka hapur...

« Rrezik sulmi terrorist” Zvicra mbyll ambasadën e saj në Turqi

Ankara, 1 shkurt -Sipas informacioneve të Blick, ambasada dhe konsullata e përgjithshme në Turqi mbyllën dyert për publikun të mërkurën. Ekziston rreziku i një...

Mbështetje për SEM: Këshilli Federal i thote OK forcave të armatosura në fushën e azilit

Bernë, 1 shkurt - Me kërkesë të Departamentit Federal të Drejtësisë dhe Policisë (FDJP), Këshilli Federal vendosi më 16 dhjetor 2022 të angazhojë ushtrinë...

Në qendrat federale të azilit futet përherë kapelania myslimane

Bernë, 1 shkurt -Sekretariati Shtetëror për Migracionin (SEM) vendos përfundimisht kapelantë myslimanë në qendrat federale për azilkërkuesit (CFA). Ky vendim rrjedh nga rezultatet shumë...

HG: Une soirée en l’honneur de nos précieux-ses bénévoles

Genève, 13 janvier -Quelque 80 bénévoles ont répondu présent à l’Agora, restaurant tenu par Cuisine Lab, lors d’une soirée qui leur était dédiée en...

Parashikimi i azilit për vitin 2023: SEM informon kantonet

Bern-Wabern - Sekretariati Shtetëror për Migracionin (SEM) u ka ofruar kantoneve parashikimin e tij të azilit për vitin 2023. Sipas dy skenarëve më të...

Fale Zvicres dhe Gjermanise qytetaret e Gjirokastres behen me uje te pijshem 24 ore

Një sistem i ri furnizimi dhe kapacitete të rritura të ndërmarrjes së ujësjellësit në Gjirokastër sigurojnë ujë 24 orë për qytetarët Berne, 27 janar -Përmes...

Ura më e bukur dhe ndër më të gjatat në Zvicer (Davos) u ndërtua nga duart e shqiptarit nga Miratoca e Preshevës

Davos, 27 janar -Shqiptaret si shembull integrimi ne Zvicer nuk kane ndertuar vetem ura miqesie mes popullit zviceran dhe shqiptare, por edhe ura kalimi...

Gjeneva Ndërkombëtare bëri thirrje që të mobilizohet për vendimmarrje me fakte

Gjenevë, 26 janar -Vendimet politike, ekonomike apo individuale duhet të jenë në gjendje të bazohen në fakte të vërtetuara (La Genève internationale appelée à...

Dernier articles

Edhe Kosova në Forumin Ndërkombëtar të Bashkëpunimit në Zvicër 15-16 shkurt Gjenevë

Gjenevë, 6 shkurt -Nën titullin “Edukimi për të ardhmen”, Kongresi Vjetor i Bashkëpunimit Ndërkombëtar të Zvicrës do t'i kushtohet temës së arsimit dhe do...

Jeta sekrete e kreut të kishës ruse në Zvicër..Prift, spiun i KGB, propagandist dhe mbeshtës terrorin rus mbi fëmijët dhe popullaten civile ne Ukraine

Patriarku Kirill (majtas) me Vladimir Putin gjatë një Bernë, 6 shkurt -Patriarku i Moskës, Kirill I mbron pushtimin e Ukrainës dhe mallkon Perëndimin. Por ai...

Beogradi « njeh » Republikën e Kosovës! E konfirmon qeveria serbe në komunikatën zyrtare (DOC.)

Faqja zyrtare e Qeverisë së Serbisë Prishtine/Beograd, 5 shkurt -Serbia pranon zyrtarisht në komunikimet e saj të publikuara online se Kosova është republikë. Një nga faktet...

Po të ishte dorëzuar Sali Berisha…

Shkruan: Hysni GURRA Nëse Sali Berisha nuk do të ishte ky karakter njerëzor dhe ky karakter politik që është, i cili nuk dorëzohet, nuk trembet,...

Shqipëria do të duhej tërheq ambasadorin e saj nga Beogradi!

Shkruan: Refik HASANI Shqipëria, do të duhej tërheq ambasadorin e saj nga Beogradi, sepse Serbia  gjithnjë po vazhdon të ushqej e helmoj  popullin e vetë,...