18 C
Berne
dimanche 26/05/2024

Zvicra ngrinë asetet ruse me vlerë prej 7.57 miliardë euro. Berna keshtu kishe vepruar dikur edhe me Serbine e diktatorit Miloshevicit ne vlugun e luftes me Kosovën

Bernë, 10 maj –Zvicra ka bllokuar asetet e Bankës Qendrore të Federatës Ruse (CBRF) në vlerë prej 7,57 miliardë euro, njofton gazeta zvicrane ne shqip le canton27.ch duke ju referuar burmeve nga Qeveria helvetike ne Bernë

Mesohet se Zvicra asetett e CBRF ishin ngrirë që nga 25 marsi i vitit të kaluar, kur të gjitha transaksionet me këtë bankë ishin të ndaluara. Qeveria në Bernë shtoi se po ndjek diskutimet brenda BE-së nëse asetet e ngrira ruse duhet të investohen dhe të ardhurat të përdoren për rindërtimin e Ukrainës.

Përveç aseteve të CBRF-së, Zvicra ka ngrirë edhe asetet ruse me vlerë 7.68 miliardë euro, të cilat janë të lidhura me persona, kompani dhe subjekte në listën e sanksioneve të drejtuara kundër Moskës. kesut kishte verpruar Zvicra edhe me heret me Serbine, duke bllokuar cdo gje qe lidhjej me diktatotrin serb Miloshevic, ka shkruar Le Canton27.ch 

Bern, 23 qershor 1999:Zyra Federale e Policisë (BAP) urdhëroi sot ngrirjen e pasurisë së kreut të shtetit serb Slobodan Millosheviq dhe katër të akuzuarve të tjerë. Kështu, ajo korrespondon me kërkesën për ndihmë juridike nga Gjykata Ndërkombëtare për Krimet e Luftës në ish-Jugosllavi, e cila u pranua në Bernë më 28 maj... », citon Le Canton27.ch 

Përveç Sllobodan Millosheviqit, President i Republikës Federale të Jugosllavisë, personat në fjalë janë: Milan Milutinoviç, President i Republikës së Serbisë, Nikola Sainoviq, Zëvendëskryeministër i Republikës Federale të Jugosllavisë, Dragoljub Ojdaniq, Shef i Shtabit të Forcat e Armatosura Jugosllave dhe Vlajko Stojiljkovic, Ministër i Brendshëm i Republikës së Serbisë.

Rusia më herët njoftoi se, për shkak të sanksioneve perëndimore, rezervat e saj ndërkombëtare valutore ishin ngrirë në shumën totale prej 273.18 miliardë euro, kujton agjencia britanike.

Derniers articles