20.3 C
Berne
mardi 28/05/2024

Presheva edhe me dy mjeke të reja. Janë këto « binjake » me profesion Rrezja dhe Diellza Selami Mustafa

Bernë, 24 nëntor -Profesioni i mjekut, mjekes, mantlebardheve..pas gazetarit, është nje profesion me i preferuar dhe më i dashur jo vetem nga të rinjt dhe të rejat tona, por edhe nga prindërit. Këte ëndërr e kanë realizuar edhe bijat e profesor Selami Mustafës nga Zhunica e Preshevës.

Ato janë dy bijat e tij, Rreze Mustafa (Doktoresh e Stomatologjisë ) dhe Diellza Mustafa (Magjistre ne shkencat Faramaceutike) te cilat kane mbaruar studimet ne Universitetin shtetëror ne kryeqytetin shqiptare në Trianë.

« Pse thone, cfare mbjellë ashtu do korrës… » thote prof. Selami Mustafa për gazeten zvicerane Le Canton27.ch duke shtuar se « per te shkolluar vajzat tona kemi investuar shume jo vetem mjete materiale, por edhe kohe, për cka mundi na u shperblye dhe rezultat nuk munguan. Kush ka vajza fiton jo vetem xhehnetin, por fiton edhe vendlindja dhe i tere kombi te cilat tash e tuje po i kontribuojne mbare shoqerisë sonë »

Dr. Rreze Mustafa, stomatologe, aktualisht specializante në Kirurgjinë orale ne Prishtinë,  ku paralelisht punon ne QKUK ne Kosove. Kurse Mr. Diellza Mustafa-shkenctare Faramaceutike, qe punon po ashtu ne Kosove e cila eshte perzgjedhur nder Farmacistat me te sukseshem ne Kosovë. Ne Kosove pamvaresisht ehste nje fenomen i largim të mjekeve nga rajoni, por kjo gje nuk verehet aq, meqë sa largohen po aq po vijne mjekë e mjeke te reja, sikur dy motrat nga Presheva qe po i ndihmojne mjekësise kosovare te cilat janë në shërbim të qytetarëve.

Për profesionin e mjekes si një profesion humanitar, shpesh e thonë ku hynë dielli apo rrezet, nuk hynë as mjeku, por kesaj radhe ska kush t’i ndal dy preshevaret, sepse ku hyn Dielli aty i ke edhe edhe Diellzën edhe Rrezën te cilat janë betuar t’i kontribuojne shoqerisë djhe t’i perballenm cdo sfidfe me klientet e tyre qe te ndihen mirë.

Sikur Rrezja ashtu edhe Diellza te ciliat jane shembull në Lugine dhe më gjere, ai studente tedalluara e tash si mjeke, për gazetën zvicerane Le Canton27.ch në fund kanë pohuar se « për gjitha këto suksese, padyshim falenderojme prinderit tanë të cilët nuk kursyen asgjë për te arritur këta tituj. Ata në cdo kohe na u gjenden afer, nga shkolla fillore deri me sot, kur kemi doktoruar. Tash ne e kemi radhen t’i shperblejme me prsopionin tone duke i kontrbuar jo vetem atyre,  por edhe mbarë kombit dhe shoqërise sonë.. »

Derniers articles