23.1 C
Berne
mercredi 17/07/2024

Hoxhë Mustafë Memeti uron komunitetin shqiptare ne Zvicer per festën e Kurban Bajramit

Berne, 9 korrik -Imami i njohur shqiptare ne Berne Mustafë Memeti, Kryetar i forumit dhe drejtor pranë qendrës në Eruopaplatz, përmes gazetes zvicerane Le Canton27.ch ka uruar gjithë komunitetin shqiptaro në Zvicër për Festën e Kurban Bajramit

Ja urimi i tij i plotë:

Me rastin e festës së Kurban Bajramit, shfrytëzoj rastin që në emër të Forumit Koordinativ të Organizatave Shqiptare në Zvicër, në emër të qendrës sonë epokale në kryeqytetin e shtetit helvetik dhe në emrin tim personal t’ju uroj të gjithë besimtarëve të fesë islame kudo që ndodhën festen e sakrificës (Kurban Bajramin), me dëshirë që kjo ditë në këtë periudh me turbulenca në arenën ndërkombëtare të jetë ditë e përqëndrimit dhe përforcimit tonë ndaj besimit, sakrificës, tolerancës dhe përkushtimin e mendjave dhe shpirtave tona drejt piedestalit më të lartë të devotshmërisë.

Në këtë ditë të shënuar për neve shqiptarët muslimanë, të përkujtojmë sakrificën e të gjithë atyre që kanë dhën kontribut për liri, ndërtim, zhvillim, evulim dhe mirëqenien e njeriut në çdo cep të botës, por në veçanti në tokën ku ne aty frymosim, se pa sakrificën e tyre do të ishte e pamundur të kemi perspektiv të frytshme.

Uroj që kjo festë të na motivizoje në kthjellimin e mendjës dhe shpirtit për të realizuar qëllimet tona të larta njerzore dhe humane, për zhvillim dhe progresë të një shoqërie inovative. Po ashtu shpresoj që kjo festë të na inspiron një frymë paqësore dhe harmoni ndërmjet qytetarëve të vendit ku jetojmë pa dallim feje, përkatësisë etnike, ngjyre apo ideologjie.

Mesazhi i Kurban Bajramit është që sa më shumë të mbretroj akceptanca, toleranca, respekti dhe dashnia ndër njerëz, pa dallim nga natyra e tyre biologjike apo filozofike, kështu që mbi të gjitha sakrifica për të mirën, lirinë, barazinë dhe të drejtën e tyre.

Më në fund urime dhe për shumë vite festa e Kurban Bajramit dhe qofshin të pranuara dhe të shpërblyera të gjitha veprat e mira, lutjet dhe sakrificat nga ana e Zotit të madhëruar.

 

Derniers articles