20.4 C
Berne
mardi 18/06/2024

Verdikti në Gjenevë: Tariq Ramadan del i pastër.  Lirohet nga akuzat për « përdhunim »

Gjyqtarët e pastruan islamologun për të mirën e dyshimit. Provat janë të pamjaftueshme, thonë ata.

Shfajësohet me përfitimin e dyshimit. Të mërkurën në mëngjes, gjyqtarët e Gjykatës Penale e shpallën të pafajshëm Tarik Ramadanin që akuzohej per « përdhunim dhe detyrim seksual, qe doli me shume shantzah se sa realitet, njfoton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Përballë “pozicioneve antagoniste ndërmjet ankuesit dhe të pandehurit, mungesës së provave, varfërisë së dëshmive dhe mesazheve të shfaqura në procedurë, tre magjistratët nuk ishin në gjendje të falsifikonin bindjen intime të fajësisë së islamologut. Prandaj ai shpallet i pafajshëm.

Ndërsa Me Assaël, avokati i paditësit në Gjenevë, ai njoftoi menjëherë ankim ndaj këtij aktgjykimi. Fatmiresisht procesi gjyqesor i intelektualit të njohur boteror Tariq Ramadan u mbajt ne Zvicer, ku funskionon shteti juridik dhe nuk korruptohen gjyqtaret dhe prokuroret. Sikur te mabhej ne France apo diku tjeter, ku me dijte si do te kishte perfunduar ky proces qe u be me shume nje cirk mediatik, ku disa prej tyre sa here shkruanin për Tariq Ramadan, vazhdimisht e prezentoni ate si « intdelektual musliman » ?!…

Derniers articles