24.8 C
Berne
dimanche 14/07/2024

Heshtja nuk ështe gjithmonë ari, sidomos për inteletkualët! Atëherë, pse akadamiket serbë ndihen të « gjallë », kurse ata shqiptarë të « vdekur » ?!

Shkruan: Fadil MALOKU

Pse akademikët serb rrenën e kanē NGRITĒ në virtyt (patriotik), e akademikët shqiptarë virtytin e guximit intelektual, kanē ZBRITË në heshtje (mortore)?!

  1. Akademikët serb,përmes “GËNJESHTRES” e bënë dhe po e ruajnë shtetin e tyre;
  2. AKADEMIKËT Shqiptarë, përmes “TË VËRTETËS” po e shkatërrojnë (me indeferencën e tyre meskine) shtetin, që ua bëri Amerika me aleatët perëndimor;
  3. Tani shikone se çfarë “odisejade”ka pësuar gënjeshtra (si cilësi; morale e kulturore në mentalitetin, etnopsikologjinë dhe sidomos diplomacinë) serbe gjatë historisë sē formimit të kombit serb;

�(P.S. Gjenerata e internetit, është mirë të azhuroj sa më shpesh KËTO THËNIE ANTOLOGJIKE të “babait” të kombit serb, për vetë kombin;
Ja thëniet e tija në fille origjinale dhe më poshtë në përkthim (timin modest);
Dobrica Çosiqi, që në qarqet e njohura akademike serbe njihet si “baba i kombit serb”, ka shumë thënie të famshme.
Ja ca nga ato “thesarë”;;
“Ne Gënjejmë për të mashtruar veten, për të ngushëlluar të tjerët, gënjejmë nga keqardhja, gënjejmë nga turpi, për të inkurajuar, për të fshehur mjerimin tonë, gënjejmë për ndershmëri, gënjejmë për shkak të lirisë. Gënjeshtra është një formë e Serbisë patriotizmi dhe një konfirmim i lindur inteligjencës. imagjinative tonë, krijues. “
-” Rrena është interes shtetërorë serb.”​

  • “Rrena është në vetë qenien serbe.”
  • “Në këtë vend çdo rrenë në fund mbaron si e vërtetë.”
  • “Në këtë vend çdo rrenë në fund mbaron si e vërtetë.”

Derniers articles