20.4 C
Berne
mardi 18/06/2024

Mediat ruse Albin Kurtin e paraqesin të rrezikshëm si « arkitekt » të Shqipërisë Etnike!

Moskë, 22 shtator -Presidenti serb do të mbajë takimin e Këshillit të Sigurimit për situatën në Kosovë (Президент Сербии проведет заседание совбеза из-за ситуации в Косово) ehste ky titulli i gazetes s enjohur ruse regnum.ru e cila shkruan për zhvillimet e fundit ne Veriun e Kosovës ku krymnistri shiptzar ne Prishitne Albin Kurti i vuri reciprocitet Serbisë!, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch 

« Kujtojmë se në përputhje me vendimin e qeverisë separatiste në Prishtinë, shoferët me numra serbë duhet të marrin numra të përkohshëm kosovarë dhe të paguajnë një tarifë prej 5 euro. Këta numra të përkohshëm mund të përdoren për 60 ditë. Ministri i Brendshëm i Kosovës Xhelal Svelca tha se policia në pikat e kontrollit po e kryen këtë veprim në përputhje me marrëveshjen për lirinë e lëvizjes, e cila u nënshkrua më 14 shtator 2014… » kane raportuar mediat ruse duke cituar minstrine PB z.Svelqa.

« Republika e Kosovës shpalli pavarësinë e saj nga Serbia në vitin 2008. Në atë kohë, pjesa e serbëve në popullsinë e Kosovës kishte rënë në 10%… » (Республика Косово провозгласила свою независимость от Сербии в 2008 году. К этому времени доля сербов в населении Косово снизилась до 10%.) ka shkruar sot gazeta ruse Regnum,  ecla Republiken e Kosovës nuk e vene as ne thonjzea e as nuk e shjrkurojne siq e bejne emdiat serbe « e ashtuiqujatura.. »,  transmeton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Sipa smediave ruse Albin Kurti, me ndihmën e njësisë speciale Rosu, hyri në veri të Kosovës (Альбин Курти с помощью спецподразделения «Росу» вошел на север Косово..) rreth orës 5:45 të mëngjesit, duke shkelur marrëveshjen e vitit 2013 që njësitë Rosu nuk duhet të lejohen të hyjnë në territorin e veriut të Kosovës dhe Metohisë. Ata shkuan në qendrat administrative të Jarine dhe Brnjak për të ndihmuar në zbatimin e vendimit të çmendur të Albin Kurtit për të kapur numrat e regjistrimit serb që lëshohen për Kosovën dhe Metohinë, si dhe numrat e regjistrimit nga Serbia qendrore.

Q enga 14 shkruti, pasi Arbin Kurti fitoi shumicen e paralentit te Kosovës dhe kru u gjend ne krye te qverise se re kosovarejo vetme mediat serbe, pro edhe ato ruse nuik ndalen krtika e akuza ne adrese te liderit shqiuptare ne ballkan Allbnin kurit duke e paraqitur si të rrezikshëm për « paqen » si « arkitekt » të Shqipërisë Etnike! Mjaftojne te lexojmed titujt e gazetave ruse pas fitoreve te zgjdhjeve te fuindfit ne Kosovë. Për shembull: Për « Shqipërinë e Madhe »: nacionalistët fitojnë në zgjedhjet e Kosovës » (За «Великую Албанию»: на выборах в Косово побеждают националисты), transmeton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Derniers articles