20.4 C
Berne
mardi 18/06/2024

Dhjetra kamionë te kompanise “Ecolog” nisen drejt Kosoves, me ndihma per te goditurit nga vershimet

Kamionet me ndihma nga kompania “Ecolog” niset drejt Kosoves, vendbanimeve të te gofitura nga vershimet. Ndihmat për mijëra familje vijnë nga kompania e njohur “Ecolog” e Lazim Destanit, raporton gazeta zvicerane Le Canton27.ch

Një kolone kamionedh me ndihma është nisur para pak çastesh drejt Skenderajt, Mitrovicës dhe Klinës, komuna këto të cilat pësuan dëme të mëdha materiale pas vërshimeve ditëve të fundit.

Pakot me ndihma përmbajnë produkte esenciale dhe do të dërgohen në shtabet emergjente të komunave dhe pastaj do t’u shpërndahen familjeve në zonat më të dëmtuara nga vërshimet.

Nga llogaritjet fillestare që kanë bërë komunat deri më tani, dëmet nga vërshimet mund të jenë milionëshe në ekonomitë familjare, por edhe në infrastrukturë.

Kompania “Ecolog” ka ndihmuar edhe në forma tjera këto komuna pas vërshimeve javën e kaluar

 

Derniers articles