20.4 C
Berne
jeudi 13/06/2024

Gazetarja e CNN-it Bianca Nobilo shpjegone historine 1000 vjeçare mes shqiptarëve dhe serbëve

« Republika e Kosovës, shtet i pavarur i njohur ndërkombëtarisht dhe nga shtetet e G7-ës…

Republika e Kosovës 90% shqiptarë, rreth 10% serb dhe te tjere

Republika e Kosovës, (arbitrarisht) e proklamuar si zemra historike e Serbisë, për arsyet propagandistike të një beteje ndodhur më 1389, mes një koalicioni (ku kishte edhe forca shqiptare) të udhëhedhur nga serbët dhe turqisë. (Dogmatikisht shqiptarët i kanë rradhitur me turqit, duke qenë se sot kemi një shumicë myslimane në Kosovë)
Republika e Kosovës ka shumë kisha ortodokse (të cilat i përkisnin shqiptarëve) edhe pse popullsia shqiptare sot janë shumicë myslimane, për hir të ndikimit historik osman.
Kosova pas luftes së parë botërore, mbeti nën Mbretërinë Jugosllave, pavarsisht vullnetit popullor për bashkim me Shqiperinë.
Kosova në vitet 90′ me shpërbërjen e Jugosllavisë, fitoi autonomi që shpejt u shkel dhe përpjekjet për pavaresi sollën Luftën e Kosovës, në të cilën ranë dhjetra mijëra njerëz dhe u krijuar një krizëe ndërkombetare, që u zgjidh nga bombardimet e Natos, e cila që në atë kohë ka dislokuar forca paqeruajtese në rajon.
Republika e Kosovës, popullsinë serbe e ka të përqëndruar në veri dhe ata nuk pranojnë qeverisjen nga shqiptarët, ndaj edhe bojkotuan zgjedhjet, duke çuar në mandatimin e kryetarëve shqiptarë. Gjendja është acaruar aktualisht për arsye se këta kryetarë të zgjedhur në mënyrë demokratike, nuk lejohen të ushtrojnë detyrën e tyre zyrtare. »

Derniers articles