17 C
Berne
lundi 15/07/2024

Swisscom, nga viti i ardhshëm planifikon operacion pilot në Kosovë përmes një call center, por punonjësit janë të zemëruar

Bernë, 17 tetor -Grupi i telekomit po i transferon punët e qendrës së thirrjeve jashtë vendit në bazë prove. Nëse kjo dëshmohet, më shumë vende pune mund të lëvizin nga Zvicra në Kosovë. Gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch ka mesuar se  Swisscom po planifikon një operacion pilot në Kosovë fillimisht me 45 punonjës nga marsi i vitit te ardhshëm

Kompania gjysmë publike po kryen teste në vendndodhjen e një partneri në Kosovë. Nëse testi është i suksesshëm, Swisscom do të marrë në konsideratë zhvendosjen e punëve të mëtejshme të call center jashtë vendit. Për këtë bëhet fjalë për herë të parë, Swisscom po lëviz punën jashtë vendit, por punonjësit janë të zemëruar.

Swisscom po planifikon një operacion pilot në Kosovë me 45 punonjës nga marsi i vitit 2022

Punonjësit në qendrën e thirrjeve janë të zemëruar sepse kompania gjysmë-shtetërore nuk po punon për dhënien e jashtme në Zvicër për herë të parë, por po shkon jashtë vendit me një partner të jashtëm.  Swisscom po planifikon një operacion pilot në Kosovë me 45 punonjës nga marsi 2022.

Dyshime për kushtet dhe cilësinë e punës, kushtet e punës në Kosovë sigurisht që nuk janë të krahasueshme me ato në Zvicër, ku ekziston një marrëveshje kolektive për punonjësit.

!eshte mësuar se mbi 50 përqind e aksioneve të Swisscom i përkasin qeverisë zvicerane. Grupi tashmë është përpjekur të justifikojë çmimet e larta për shkak të shumë prishjeve në rrjet kohët e fundit. Vetëm punonjësit e jashtëm të kompanive partnere u prekën. Puna që tashmë është duke u kryer nga partnerët në Zvicër do të zhvendosej në bazë prove. Kur pyeten në Swisscom, ata thonë se piloti po zhvillohet me një partner të vjetër zviceran të jashtëm në Kosovë, ka shkruar  gazeta zvicerane 20 Minuten.

Swisscom ka rreth 2,000 pika të qendrës së thirrjeve. Rreth gjysma e tyre janë zënë nga partnerë të jashtëm të qendrës së thirrjeve. Prandaj punonjësit e Swisscom nuk preken. Me kontrolle të vazhdueshme, Swisscom dëshiron të sigurojë që cilësia të mbetet e njëjtë pavarësisht venddodhjes.

Punonjësit në Kosovë flasin të gjithë perveq anglishztes, frewngjishtes edhe gjermanisht. Përveç kësaj, Swisscom i kushton një rëndësi të madhe një atmosfere të mirë pune, një mjedisi modern pune dhe një marrëdhënieje me punonjësit. Eshte krejt e mundshme që qendra e thirrjeve në Kosovë të zgjerohet. Pas vlerësimit në fund të pilotit, sindikata pret që Swisscom të angazhohet në Zvicër si një vend biznesi.

Sunrise dhe Salt gjithashtu mbështeten në vendet e huaja. Është praktikë e zakonshme që shumë kompani telekomit dhe aviacionit të vendosin linjën telefonike jashtë vendit. Përveç dy lokacioneve zvicerane në Cyrih dhe Prilly, Sunrise ka disa qendra thirrjesh në Gjermani, Kosovë, Rumani dhe Turqi.

Përveç dy lokacioneve zvicerane në Cyrih dhe Prilly, Sunrise ka disa qendra thirrjesh në Gjermani, Kosovë, Rumani dhe Turqi. Salt operon qendrën e vet të thirrjeve në Biel dhe gjithashtu punon me partnerin francez të jashtme Teleperformance. Ai drejton një qendër thirrjesh për Salt në Athinë dhe Lisbonë.

 

 

Derniers articles