17 C
Berne
lundi 15/07/2024

Shkon Zahir Tanin, vjen nje shefe e re ne krye te UNMIK-ut libanezja Caroline Ziadeh

Gjeneve/UN 19 Nentor (Nefail Maliqi) -Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së emëron znj. Caroline Ziadeh nga Libani si Përfaqësuese Speciale dhe Kryetare e UNMIK-ut, sapo kane njoftuarvzyrtaret e oKB-se gazeten zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Sekretari i Përgjithshëm emëron Caroline Ziadeh të Libanit si Përfaqësuese Speciale dhe Shefe të Misioni i Administratës së Përkohshme të Kombeve të Bashkuara në Kosovë

Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara António Guterres njoftoi sot emërimin e Caroline Ziadeh nga Libani si Përfaqësuese e re Speciale dhe Shefe e Misionit të Administratës së Përkohshme të Kombeve të Bashkuara në Kosovë (UNMIK).

Znj. Ziadeh pason Zahir Tanin nga Afganistani, të cilit Sekretari i Përgjithshëm i është mirënjohës për përpjekjet e tij të përkushtuara për të avancuar paqen dhe stabilitetin në Kosovë dhe rajon, si dhe për udhëheqjen e tij efektive të Misionit.

Pasi ka shërbyer që nga viti 2017 si Drejtoreshë e Departamentit të Organizatave Ndërkombëtare, Konferencave dhe Shërbimeve Kulturore në Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe Emigrantëve të Libanit, znj. Ziadeh sjell në pozicionin një përvojë afër 30-vjeçare në diplomacinë ndërkombëtare, me një karrierë në shërbimi diplomatik i Libanit dhe njohuri të gjera të Kombeve të Bashkuara që kanë udhëhequr delegacionet kombëtare në Kombet e Bashkuara për çështje të tilla si migrimi, zhvillimi i qëndrueshëm dhe puna e Ministrisë në lidhje me të drejtat e njeriut dhe axhendën e grave, paqes dhe sigurisë.

Ish-Zëvendës Përfaqësuesja e Përhershme e Libanit në Kombet e Bashkuara në Nju Jork (2006-2017), znj. Ziadeh shërbeu në Ambasadat e Libanit në Mbretërinë e Bashkuar (2004-2006), në Belgjikë dhe në Bashkimin Evropian (1994-1999), si dhe Misioni i Përhershëm i Libanit në Vjenë dhe Ambasadat në Austri, Kroaci dhe Sllovaki (1999-2002). Më tej ajo ka mbajtur poste të tjera në Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe Emigrantëve të Libanit.

Znj. Ziadeh ka një Bachelor të Arteve dhe Master të Arteve në Ekonomi dhe Shkenca Politike nga Universiteti Libanez, Bejrut, dhe Diploma në Marrëdhënie Ndërkombëtare nga Universiteti Libre de Bruxelles dhe Akademia Diplomatike e Vjenës. Ajo flet rrjedhshëm arabisht, anglisht dhe frëngjisht.

Derniers articles