17 C
Berne
lundi 15/07/2024

Një zviceran nderohet nga presidenti i Shqipërisë

Presidenti i Shqipërisë Ilir Meta (djathtas) i dha Jean-Luc Nicollier një medalje të enjten në mëngjes për kongtributin ndja femijeve të privuar nga varfëria

Bernë, 2 nentor -Presidenti shqiptar ka dekoruar javen e kaluar Jean-Luc Nicollier për kongtributin edhe misionin e tij humanitar dhënë që nga viti 1993 për fëmijët me aftësi të kufizuara në vendin e tij, përfshire ketu edhe ata ne Shqipër, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Presidenti shqiptar nderon një zviceran për punën dhe misionin humanitar në shoqatën e tij

« Për gati tre dekada, shoqata humanitare zviceriane « ASED », përmes një sërë projektesh të rëndësishme sociale, u ka ardhur në ndihmë qindra fëmijëve në nevojë në vendin tonë.
Një kontribut i vyer është dhënë veçanërisht për mbështetjen arsimore të vogëlushëve me aftësi të kufizuara, krijimin e infrastrukturës dhe institucioneve, trajnimin e stafit dhe edukatorëve të specializuar, përfshirë transformimin e disa qendrave dhe kopshteve për fëmijët e privuar në Berat, Kuçovë, Korçë dhe Vlorë… » ka deklaruar presdienti shqiptar ne ceremonin e e dhenies se mirënjohjes humniastit zviceran nga Gjeneva Jean-Luc Nicollier, trasnmeton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch
Në vlerësim të kësaj veprimtarie fisnike dhe me mirënjohje për të gjithë ndihmesën e vyer të dhënë ndër vite, pata sot kënaqësinë e veçantë të nderoja me Titullin “Për Merita të Veçanta Civile” humanistin e madh dhe mikun e çmuar të Shqipërisë dhe të shqiptarëve, themeluesin dhe Presidentin e Nderit të shoqatës “ASED”, z.Jean-Luc Nicollier.

 

“Jam shumë i prekur që e shoh veten të nderuar sot dhe po kthehem me shumë emocione në Shqipëri, një vend që unë, gruaja ime, Maryam, dhe fëmijët tanë, e kemi gëzuar që nga viti 1993.. » ehste shrpehur z.Jean-Luc Nicollier, themeluesi, me gruan e tij, i shoqatës së Gjenevës

Aksioni për mbështetjen e fëmijëve të varfër (ASED) falënderuan të enjten në Tiranë Presidentin e Shqipërisë, Ilir Meta, për dhënien e medaljes në shenjë mirënjohjeje për angazhimin e ASED për tridhjetë vjet në vendin e tij. Historia e një përplasjeje fillestare që çoi në më shumë se 150 misione në Shqipëri.Peut être une image de 1 personne et position debout

Derniers articles