16.6 C
Berne
lundi 15/07/2024

Coronavirus në Zvicër: 1,949 raste të reja dhe 8 vdekje

Bernë, 2 nentor -28 persona janë shtruar në spital në 24 orët e fundit. Shkalla e riprodhimit (R) është 1.24. 1949 persona të rinj rezultuan pozitivë, 28 shtrime shtesë dhe tetë vdekje të reja u regjistruan në Zvicër dhe Lihtenshtajn: i tillë është vlerësimi i komunikuar sot nga Zyra Federale e Shëndetit Publik (OFSP) për pandeminë, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Në 24 orët e fundit janë kryer 22471 teste dhe shkalla pozitive për testet PCR është 9.5% (2.5% për testet e shpejta antigjenike). Shkalla e zënies së njësive të kujdesit intensiv është 70.2%: 13% pacientë me Covid dhe 57.2% jo-Covid. Tani ka 231 raste për 100,000 banorë gjatë 14 ditëve të fundit.

Sa i përket shkallës së riprodhimit (R) të postuar sot nga OFSP, është 1.24. Në Zvicrën frëngjisht-folëse është kudo më e lartë se 1. Është 1,03 në Fribourg, 1,04 në kantonin Vaud, 1,05 në Gjenevë, 1,07 në Neuchâtel, 1,08 në Jura dhe 1,20 në Valais. Në total, që nga fillimi i pandemisë, Zvicra tani ka numëruar 10,883 vdekje, 33,819 të shtruar në spital dhe 879,049 njerëz që kanë rezultuar pozitivë me koronavirus.

Sipas sipas shifrave të OBSH-së. Zvicra tani ka 63.8% të popullsisë së saj të vaksinuar plotësisht (72.6% nëse numërohen vetëm ata mbi dymbëdhjetë) dhe 2.2% pjesërisht. Në kantonet frëngjishtfolëse, është 65.6% e të vaksinuarve plotësisht (2%) në kantonin e Vaud, 64.8% (1.7%) në Fribourg, 64.3% (3%) në Gjenevë, 61 , 4% (9%) në Neuchâtel, 61% (5,4%) në Valais dhe 58,9% (4,9%) në Jura.

Derniers articles