17.4 C
Berne
lundi 15/07/2024

KS sot debaton për Kosovën.  Presidentja Vjosa Osmani ka udhëtuar drejt selise se OKB-së në Nju Jork

New York, UN, 15 tetor -KS i OKB-së sot ne New York do te deabtoj mbi zhvillimet e fundit (tre mujor) ne Kosovë. Njekoheissht sot ehstepuiblikuare dhe raporti i sekretarit te pergithshem te OKB-së Antoni Guterres mbi suatën ne Kosovë dhe muisonin  e Kombeve te Bashkuara ne rajon, kane njoftuar zyrtaet e OKB-së gazetën zvicerene ne shqip Le Canton27.ch

Takimi i KS të OKB-së për Kosovën që do të mbahet sot i eshte i dyti për këtë vit pas atij të mbajtur me video-lidhje në prill.

Presidentja Vjosa Osmani ka udhëtuar drejt selise se OKB-së në Nju Jork. Ajo do të marrë pjesë në takimin e radhës së Këshillit të Sigurimit (KS) të Organizatës së Kombeve të Bashkuara(OKB), lidhur me raportimin periodik të Përfaqësuesit Special të Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së për zhvillimet në Kosovë. Në këtë takim të Këshillit të Sigurimit, presidentja Osmani do të paraqesë të arriturat e deritashme të shtetit të Kosovës, sfidat dhe perspektivën.

Derniers articles