4.3 C
Berne
mercredi 30/11/2022

La Presse Suisse

Redaktori i gazetës zvicerane në shqip e Canton27.ch vizite pune ne redaksine e agjencise shtetërore të lajmeve-ATS ne Berne

Bernë, 5 tetor -Publicisti i njohur shqiptare, gazetari nderkombëtar ne Gjenevë z.Nefal Maliqi, njeherit redaktor i gazetes zvicerane ne shqip Le Canton27.ch, sot ka...

Le Kosovo, tardivement, après un mois de grève, a ouvert aujourd’hui les portes des écoles

Prishtina, 4 octobre - Après un mois de grève des enseignants kosovars, la nouvelle année scolaire a commencé aujourd'hui dans toutes les écoles primaires...

Muslimische Seelsorge in den Bundesasylzentren

Bern, 1 oct. -Eine Studie des Schweizerischen Zentrums für Islam und Gesellschaft (SZIG) der Universität Freiburg hat das Projekt sehr positiv beurteilt, , berichtet...

L’aumônerie musulmane dans les centres fédéraux

Bern, 2 oct. -Une étude menée par le Centre Suisse Islam et Société (CSIS) de l’Université de Fribourg dresse un bilan très positif du projet,...

Schweiz, Neues Infoportal für Asylsuchende

Bernë, 1 oct, -Personen, die ein Asylgesuch stellen, befinden sich in der Regel in einem ihnen weitgehend unbekannten Umfeld und sind mit einem komplexen...

Nouveau portail d’information pour les requérants d’asile

Les personnes qui déposent une demande d'asile se trouvent en général dans un environnement qui leur est largement inconnu et sont confrontées à une...

Schweizerischer Fussballverband: Wir haben den Adler nicht verboten, wir respektieren die albanische Flagge

Bern, 27. September - "Von einem Verbot des Adlersymbols kann keine Rede sein." Wir haben Respekt vor der albanischen Flagge, vor dem albanischen Volk,...

Fédération suisse de football : Nous n’avons pas interdit l’aigle, nous respectons le drapeau albanais

Berne, 27 septembre - "Il n'est pas question d'interdire le symbole de l'aigle." Nous avons du respect pour le drapeau albanais, pour le peuple...

Antimobilisierung in Russland: Bis zu 10.000 Euro Flugticket von Moskau nach Belgrad

Belgrad, 26. September – Nach 200 Tagen der Kämpfe zwischen Russland und der Ukraine und nach dem letzten Vormarsch der ukrainischen Streitkräfte, die Tausende...

Anti-mobilisation en Russie: jusqu’à 10 000 euros de billet d’avion de Moscou à Belgrade

Belgrade, 26 septembre -Après 200 jours de combats entre la Russie et l'Ukraine et après la dernière avancée des forces ukrainiennes restituant des milliers...

Dernier articles

Gazetari ndërkombëtar Nefail Maliqi jep lajmin e parë nga Brukseli për ngjyrën jeshile te BE-së për liberalizimin e vizave për qytetaret e Kosovës

Bruksell, 30 Nëtnor -Ambasadorët e Shteteve Anëtare të Bashkimit Evropian këtë të mërkurë kanë rënë dakord për mandatin negociues të Këshillit për rregullacionin për...

Shkolla shqipe në Nyon bashkë me shqiptarë e zviceranë festuan Ditën e Flamurit dhe 110-vjetorin e pamvarësisë

Nyon, 29 nentor -Si në Shqipëri, Kosovë e mbarë shqiparët në ballkan edhe diasporë gjatë uikendit të fundit kanë shënuar Ditën e Pavaresisë së...

Gazetat zvicerane: Dua Lipa, Ylli botëror i muzikës nga Kosova merr pasaporten shqiptare.

Berne, 28 nentor -Këngëtarja britanike Dua Lipa tashmë ka nënshtetësi shqiptare. Këtë ia ka paraqitur presidenti i Shqipërisë, Bajram Begaj. “Ajo na bëri krenarë”- Dua...

Zyrtare: Zvicra pranon 8,500 punëtorë të rinj nga vendet e treta si Kosova, Shqipëria, Serbia, Maqedonia..

Bernë, 29 nentor -Ekonomia zvicerane duhet të jetë në gjendje të vazhdojë të rekrutojë fuqinë punëtore të kualifikuar që i nevojitet në 2023. Kështu,...

Këngëtarja boterore Dua Lipa bëhet me nënshtetësinë shqiptare

Tirane, 28 Nentor -Këngëtarja kosovare me famë botërore Dua Lipa ka marrë nënshtetësinë shqiptare. Lajmi u bë i ditur nga Presidenca në Shqipëri dhe...