11.6 C
Berne
jeudi 29/02/2024

Zvicra rretrh COVID-19: Karantinë e detyrueshme për udhëtarët…

Bernë, 23 Nëntor -Kushdo që hyn në Zvicër nga shtete dhe zona të caktuara duhet të vetë-karantinë. Lista e këtyre rajoneve u azhurnua më 23 nëntor. Një test negativ nuk i jep fund karantinës. Shënim: Në këtë faqe do të gjeni informacione për karantinën vetëm për udhëtarët që hyjnë në Zvicër, njofton gazeta zvicerane ne gjuhen shqipe « Le Canton27.ch » duke ju referuar burimeve te Ministrise se Shendetësisë në Bernë.

Informacione të përgjithshme për udhëtimet e huaja mund të gjenden në faqen e Informacionit të Udhëtimit. Kush duhet të hyjë në karantinë? Njerëzit të cilët kanë qëndruar në një shtet ose zonë me një rrezik të lartë infeksioni dhe që më pas hyjnë në Zvicër duhet të vetë-karantinën. Shtetet dhe zonat përkatëse specifikohen në një listë, e cila përshtatet rregullisht me situatën epidemiologjike.

Lista eshte në fuqi në kohën e hyrjes në Zvicër që përcakton nëse karantina është e detyrueshme. Kontrolloni listën në fuqi kur keni hyrë në Zvicër: a keni qëndruar në një nga shtetet ose zonat e përcaktuara gjatë 10 ditëve të fundit para hyrjes në Zvicër? Nëse është kështu, nga ju kërkohet nga ligji të vendosni veten në karantinë dhe të raportoni mbërritjen tuaj tek autoritetet kantonale.

Lista e shteteve dhe zonave me rrezik të lartë të infeksionit Hequr nga lista që nga 23 nëntori 2020: Armenia, Belgjika, Rajoni Hauts-de-France, Rajoni Ile de France

Ndiqni udhëzimet e dhëna në seksionin Procedura pas hyrjes në Zvicër

Një test negativ nuk bën të mundur ngritjen e një karantine të detyrueshme dhe as nuk e zvogëlon kohëzgjatjen e saj. Kjo sepse një rezultat negativ nuk përjashton një infeksion. Shpjegimin biologjik do ta gjeni në faqen e Pyetjeve të Bëra Shpesh.

Sidoqoftë, njerëz të ndryshëm përjashtohen nga kërkesa për karantinë në Zvicër. Ju mund të gjeni listën e të gjitha përjashtimeve në masat e urdhëresës COVID-19 në fushën e transportit ndërkombëtar të udhëtarëve në art. 4. Për shembull: njerëzit në një udhëtim pune për një arsye të rëndësishme dhe udhëtimi i të cilëve nuk mund të shtyhet.

Njerëzit që udhëtojnë për arsye të rëndësishme mjekësore dhe udhëtimi i të cilëve nuk mund të shtyhet. udhëtarët tranzit të cilët kanë qëndruar më pak se 24 orë në një shtet ose territor me rrezik të lartë të infektimit. Kriteret për listën Për të vendosur nëse një shtet apo zonë është në rrezik të lartë të infeksionit, ne u referohemi infeksioneve të reja për 100,000 njerëz në 14 ditët e fundit.

Nëse incidenca në një vend tejkalon të paktën 60 atë të Zvicrës, vendi futet në listë. Ndërsa situata epidemiologjike është në zhvillim e sipër, lista përshtatet rregullisht me incidencat aktuale. Për këtë qëllim, iu referohen të dhënave nga Qendra Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve (ECDC).

Rajonet kufitare të Zvicrës mund të përjashtohen nga lista pavarësisht shkallës së incidencës sepse ato kanë lidhje të ngushta ekonomike, sociale dhe kulturore me vendin tonë. Shkëmbimi i ngushtë me vendet fqinje gjithashtu shpjegon pse bëhet një diferencim më i madh në këto raste dhe pse dikush shqyrton ndikimin e zonave të ndryshme sesa atë të vendit në tërësi.

 

Shtetet dhe territoret e shtuara janë me shkronja të zeza. Lista në fuqi për hyrje në Zvicër nga 23.11.2020

Lista e shteteve dhe zonave me rrezik të lartë të infeksionit Hequr nga lista që nga 23 nëntori 2020: Armenia, Belgjika, Rajoni Hauts-de-France, Rajoni Ile de France.

Zonat e vendeve fqinje Në Francë: Polinezia Franceze territori përtej detit Në Austri: Tokë Oberösterreich Land Salzburg Shtetet dhe zonat * Andorra Luksemburgu Mali i Zi Çekia * Për të gjitha shtetet që nuk kanë një kufi me Zvicrën: kur një shtet shfaqet në listë, të gjitha territoret e tij, ishujt dhe territoret jashtë shtetit kanë të bëjnë, edhe nëse nuk janë emëruar atje veçmas. Për një listë më herët se ato më sipër, ju lutemi referojuni versionit përkatës të « Urdhëresës COVID-19 për Masat në Fushën e Transportit Ndërkombëtar të Pasagjerëve ». Të gjitha versionet e kësaj urdhërese janë në dispozicion në koleksionin sistematik (shih kutinë në të djathtë).

Derniers articles

Botime te reja ne botë: Në Paris doli libri me poezi nga autorët e njohur shqiptarë nga ballkani

"La poésie contemporaine albanaise" (Poezia bashkëkohore shqipe) quhet libri i posabotuar sot ne kreyqytetin e kultures evropiane ne Paris nga autoret: Reshat Sahitaj,  Adem...

Mediat e Ukrainës: Zelenskyi u takua në Shqipëri me « kryeministrin » prorus të Serbisë. Vuçiç në Tirane perballe Ramës: Falemnderit Kiew qe nuk e njihni...

Vucic ne Tirane Zelensdkyt: vlerësoi gjithashtu Kievin si një nga kryeqytetet e pakta që nuk e njeh pavarësinë e Kosovës Zelenskyi u takua në Shqipëri...

Shqiperi, nis projekti i ri për menaxhimin e zjarreve me mbështetje nga qeveria zvicerane

Ministrja e Turizmit dhe Mjedisit Mirela Kumbaro nënshkroi sot Memorandumin e Bashkëpunimit për menaxhimin e zjarreve me Ambasadoren e Zvicrës Ruth Huber Tiranë, 28 shkurt...

Një familje shqiptare në Zvicer ankohen se humbën fëmijet e tyre në « mungesë të perkthyesit në spital… »

Bernë, 28 shkurt - Lajmi që Franziska Neziri (57) duhej t'i jepte çiftit në spital ishte më i keqi që mund t'u jepni prindërve:...

Zelensky nga Tirana fton partnerët nderkombëtar në samitin global të paqes në Zvicër për Ukrainën

Tiranë, 28 shkurt -Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelensky pas dy vitesh te invasion rus ne Ukarinë, po qëndron për vizitë për herë të parë...