22.2 C
Berne
jeudi 18/07/2024

Qytetaret e Zvicres te revoltuar reagojnë:  Nëse MIGROS-i fillon të shesë alkool, këmba jonë më nuk ka hyre aty!

Bernë, 4 nentor -A duhet që Migros së shpejti të shesë alkool? Të shtunën, delegatët do të votojnë për një propozim. Pyetja po polarizon mendjet e njerëzve dhe gjithashtu po shkakton një zhurmë brenda komunitetit Blick, transmeton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

“Nëse Migros fillon të shesë alkool, unë do të ndaloj së shkuari”, thonë shue qytetaret zviceran sikur edhe Luna Merlin

Të shtunën e ardhshme Migros do të bëjë një pyetje thelbësore në asamblenë e tij të delegatëve: a duhet të shesë gjiganti portokalli alkool në të ardhmen? Ndërsa filialet Migros Denner, Migros Online dhe Migrolino tashmë shesin birrë, verë dhe pije alkoolike, parimi i babait themelues të kompanisë, Gottlieb Duttweiler, është ende i vlefshëm në markën kryesore. Planet e shitësit me pakicë po shkaktojnë bujë në komunitetin Blick. Pothuajse 6000 lexues morën pjesë në një sondazh mbi këtë temë. Rezultati: 56% e të gjithë pjesëmarrësve janë kundër heqjes së ndalimit të alkoolit. Një e treta e lexuesve e mirëpresin këtë ide.

Pa alkool, për respekt për idenë e themeluesit Lexuesja jonë Erika Gubelmann është e mërzitur. « Një Migros me alkool nuk është më një Migros, » thotë ajo. Gottlieb Duttweiler do të rrotullohej në varrin e tij! « Ndalimi i shitjes së alkoolit dhe cigareve duhet të ruhet, qoftë edhe vetëm për respekt për Gottlieb Duttweiler, » vëren gjithashtu Zürcher. Migros tashmë po injoron pothuajse të gjitha kërkesat e tjera që kishte braktisur në emër të fitimit”, shkruan ai. Ata që duan të blejnë alkool duhet ta bëjnë këtë në Denner, dyqanet e të cilit shpesh ndodhen shumë afër atyre të Migros. Lexuesi André Dörflinger është në favor të heqjes së ndalimit. Për të ky është një problem i vjetër që duhet zgjidhur. « Nëse propozimi është i suksesshëm, biznesi do të duhet të fitojë shpejt vrullin për t’u bërë një konkurrent i vërtetë dhe i qëndrueshëm i Coop, » shton ai.

« I vetmi dyqan për ish-alkoolistët » Për lexuesin tonë Janine Beckstedde, kjo është ana praktike mbi të gjitha. « Pse jo? Më acaron gjithmonë kur në verë dëshiron të blesh birrë apo diçka të ngjashme dhe duhet të shkosh në një dyqan tjetër, analizon ajo. Kjo do të kursejë kohë dhe mjedis duke kursyer një udhëtim. » Lexuesi ynë Michel Saner preferon të marrë në konsideratë aspektin e parandalimit të varësisë. “Migros mbetet i vetmi dyqan për ish-alkoolistët ku ata nuk përballen me një substancë të varësisë,” thekson ai. Kështu duhet të qëndrojë!” Disa janë më të drejtpërdrejtë. “Nëse Migros fillon të shesë alkool, unë do të ndaloj së shkuari”, thotë Luna Merlin.

Derniers articles