17 C
Berne
lundi 15/07/2024

Deklarohet Zvicra (FEDPOL) për gazetën Le Canton27.ch. Tregon a kishte njohuri Serbia për planin e vrasjes së Dick Martyt

Bernë, 11 prill -Mund të konfirmojmë se që nga dhjetori 2020, duhej të supozohej një situatë serioze kërcënimi kundër z. Dick Marty. Përveç aspekteve të së drejtës penale, çështja përfshin edhe garancinë e sigurisë personale dhe, për shkak të kontekstit të supozuar transnacional, ka edhe komponentë politikë.. » (Wir können bestätigen, dass ab Dezember 2020 von einer ernstzunehmenden Bedrohungssituation gegen Herrn Dick Marty ausgegangen werden musste..Die zuständigen Schweizer Behörden stehen in Kontakt mit den serbischen Behörden. Insbesondere wurde durch fedpol auf polizeilicher Ebene ein Informationsaustausch mit den serbischen Polizeibehörden in Gang gesetzt. ) ka thëne per gazeten zvicerane në shqip Le Canton27.ch shefi per komunikim nga FEDPOL z. Florian Näf.

Sipas tij, organe të ndryshme në nivel federal dhe kantonal janë të përfshirë në fushat e tyre përkatëse të përgjegjësisë. Në këtë kontekst, Zyra e Prokurorit të Përgjithshëm, Fedpol dhe autoritete të tjera partnere kanë hartuar një sërë masash gjithëpërfshirëse.

« Autoritetet kompetente zvicerane janë në kontakt me autoritetet serbe. Në veçanti, Fedpol filloi një shkëmbim informacioni me autoritetet policore serbe në nivel policor. Kjo masë është pjesë e grupit të masave që janë hartuar, ku shkëmbimi mes Fedpol-it dhe autoriteteve policore serbe është bërë në konsultim të ngushtë me Prokurorinë e Përgjithshme… » thueht ne vazhdim te njoftimit nga FEDPOL derguar gazetes zvicerane Le Canton27.ch

Për të garantuar sigurinë, Fedpol ka marrë masa të gjera mbrojtëse bazuar në vlerësimet e rregullta të situatës, duke përfshirë sigurinë në afërsi të drejtpërdrejtë të z. Marty (kjo përfshin të ashtuquajturën mbrojtje nga afër kur shfaqet në hapësira publike ose masa mbrojtëse teknike në vendbanimin e tij, për shembull).

Ndersa nga Minsitria Publike (MPC) znj. Linda von Burg për Le Canton27.ch  ka thëne se « Këto masa mbrojtëse janë zbatuar në bashkëpunim me policinë kantonale. Masat e sigurisë dhe mbrojtëse janë ende duke u ruajtur, prandaj – për të mos dëmtuar në mënyrë të panevojshme efektivitetin e tyre – nuk bëhen të ditura detaje. (Diese Schutzmassnahmen wurden in Zusammenarbeit mit den Kantonspolizeien umgesetzt. Die Sicherheits- und Schutzmassnahmen werden nach wie vor aufrechterhalten, weshalb – um deren Wirksamkeit nicht unnötig zu beeinträchtigen – hierzu keine Einzelheiten bekannt gegeben werden.»)

Derniers articles