28.2 C
Berne
jeudi 18/07/2024

Tymoshchenko: Askush nuk mund ta mposhtë kurrë një popull që e ka kuptuar se është i vetmi

Shkruan: Yukia TYMOSHQENKO

Më shumë se 100 vjet më parë, më 22 janar 1919, shekujt u shqyen nga një pjesë e Ukrainës së bashkuar në një shtet të vetëm. Pesha e marrëdhënieve midis Republikës Popullore të Ukrainës dhe Republikës Popullore të Ukrainës Perëndimore nuk mund të rivlerësohet. Ashtu si rëndësia e konkluzioneve që duhet të kishim nxjerrë dhe që fatkeqësisht nuk i kemi nxjerrë nga mësimet e historisë sonë të lavdishme.

Sot, çdo familje ukrainase jeton vetëm me një pyetje: A do të sulmojë Rusia A do të ketë një luftë në shkallë të gjerë?

Dhe autoritetet me deklaratat e tyre të diskutueshme vetëm krijojnë panik.

Në të njëjtën kohë, nis një fushatë frikësimi, e cila synon ta shtyjë Ukrainën në një cep të shurdhër, të detyrojë të arrijë në marrëveshjet poshtëruese të Minskut dhe të përfundojë duke humbur sovranitetin e saj.

Duke e kuptuar këtë, në çdo rrethanë duhet të forcojmë kapacitetet tona militante dhe të kapërcejmë kaosin në Ukrainë.

Është koha për të refuzuar të gjitha ambiciet dhe për të krijuar një qeveri të unitetit kombëtar. Jemi gati të japim programet e para se si ta nxjerrim vendin nga kriza. Ne kemi një plan online. “Homeland” i bën apel zyrtarisht presidentit që t’i ofrojë nisjen e menjëhershme të negociatave për këtë çështje.

Uniteti i kombit dhe popullit, konsolidimi i qytetarëve, besimi ynë i përbashkët në rrugën e zgjedhur drejt lirisë dhe pavarësisë janë burimi kryesor strategjik i Ukrainës dhe arma jonë kryesore. Askush nuk mund ta mposhtë kurrë një popull që e ka kuptuar se është i vetmi.

Po, uniteti nuk është i lehtë për t’u dhënë. Sepse ne të gjithë jemi të ndryshëm, kemi një histori të ndërlikuar, kemi shumë pyetje për njëri-tjetrin që nuk kanë një përgjigje të qartë. Dhe ne duhet të shembim vazhdimisht muret në rrugën e bashkimit. Ne duhet të gjejmë brenda vetes atë fuqi të ndërgjegjësimit që na lejon të jemi të arritshëm, tolerantë dhe unikë!

Uniteti i Ukrainës është deficiti ynë kritik dhe prioriteti ynë per šo čergovij! Sidomos sot kur një kërcënim i madh është mbi vendin tonë. Njësia është më e fortë se tanket, raketat dhe objektivat e armikut të ushtrisë. Në unitet forca jonë, e ardhmja jonë, fitoret tona. Vetëm Ukraina mund të jetë e lirë dhe e pavarur

Derniers articles