3.5 C
Berne
samedi 9/12/2023

Operacioni “Papirus” dhe mocioni ne favor te qytetareve ne Kantonin e Gjeneves

Shkruan: Skender SALIHI

Deputet

Operacioni “Papirus”: ky i fundit u bazua në një proces normalizimi të gjendjes së personave pa dokumente, me një sërë masash për të luftuar punën e padeklaruar, shfrytëzimin dhe uljen e pagave.

Qershorin e kaluar kam bërë një mocion (M 2931) me titull “Që administrata të respektojë fjalën e dhënë”.

Në të vërtetë, disa mosfunksionime janë zbuluar nga media, duke cenuar dinjitetin e njerëzve në fjalë. Gjithashtu, disa personave iu refuzuan aplikimet në bazë të një vendimi të kontestuar, edhe pse i plotësonin kriteret e pranimit.

Kështu, ky mocion fton Këshillin e Shtetit të rregullojë një herë e mirë situatën e atyre pak personave që kanë mbetur që janë deklaruar në administratë dhe që kanë mundur të tregojnë se kanë respektuar kriteret për dhënien e autorizimit të vendosjes në territor.

Gjithashtu, propozohet mandatimi i zyrtarëve të kualifikuar shtetëror për të mbështetur shërbimet kompetente në shqyrtimin e këtyre kërkesave.

Shumë njerëz janë ende në pritje të një vendimi.

Derniers articles

Kim Mehmeti: UÇK-ja vlera më e madhe shqiptare, s’mund të njolloset

Kim Mehmeti: UÇK-ja vlera më e madhe shqiptare, s’mund të njolloset 08 dhjetor 2023| 00:27 Publicisti dhe shkrimtari Kim Mehmeti ka deklaruar se Ushtria Çlirimtare e...

Amerika i kthen shpindën. Ukraina i kthet Zvicres.. Ignazio Cassis dëshiron të rindërtojë Ukrainën

Brrne, 8 dhjetor -Këshilli Federal dëshiron të kontribuojë në rindërtimin e Ukrainës në shumën prej gjashtë miliardë frangash. Por ndryshe nga sa ishte planifikuar,...

OKB, UNESCO e njeh traditën e iftarit të Ramazanit si trashëgimi kulturore

Gjeneve, 8 dhjetor -Agjencia kulturore e OKB-së e njohu të mërkurën iftarin, vaktin që prish agjërimin gjatë muajit të shenjtë mysliman të Ramazanit, në...

Një gazetar shqiptar zgjidhet anëtar i komitetit të Shoqatës së Gazetarëve Ndërkombëtar (APES) në Gjenevë

Photo: Pierrem Virot (APES) Gjenevë, 8 dhjetor -Shoqata e Gazetarëve të huaj në Zvicër dhe Liechtenstein-APES (The Foreign Press Association in Switzerland and Liechtenstein) me...

Zvicër, Këshilli Federal vendos të përgatisë një mandat negociues me Bashkimin Evropian

Bernë, 7 dhjetor -Këshilli Federal udhëzon FDFA të zhvillojë një mandat negociues me Bashkimin Evropian Në mbledhjen e tij të 8 nëntorit 2023, Këshilli...