12.5 C
Berne
mardi 21/05/2024

Lugina e Presheves edhe me një mjeke. Dr.Emine Abdiu, sot ka diplomuar ne Universiteti e Tiranës

Preshevë, 31 korrik -E pasadilomuara ne Univresitetin e Tiarnes eshte dr. Emine Abdiu. Ajo eshte nga Presheva (Bukuroca) e cila shkollimin fillore dhe te mesem e kam mbaruar në vendlindje. Paralelisht me Gjimnazin e pergjithshem ka ndjekur edhe Medresene me korespondence ne Maqedonine e Veriut, njofton ATV, citon agzeta zviceraen në shqip Le Canton27.ch

Pas mbarimit te shkolles se mesme ajo ka nisur studimet ne Universitetin e Mjekesise-dega Mjekesi e Pergjitheshme ne Tirane. Gjate studimeve ka qene perfituese e burses se ekselences ne Universitetin e Mjekesise.

Kurse sor me date 31 korrik ka perfunduar me sukses studimet. « Perjetesisht mirenjohese dhe faleminderuese familjes time!.. » ka thëne ajo ne bisede me gazeten zvicerane ne shgip Le Canton27.ch

Se cfoasre do te beje tash e tutje dr. Emine Abdiu na fund ka then se « per te ardhmen kam shume deshire te vazhdoj shkollimin ne nje nga shtetet gjermanofolese. Por, per muajt e ardhshem do jem ne Shqiperi per te mbaruar edhe licensimin si Mjeke.. »

Poshte ne foto dr.Emine Abdiu me koleget e saj nga Kosova, Shqiepria dhe Maqedonia e Veriut ne Tirane te cilat ishisj pjesmearresve dhe u shpreblyen ne kongresin e Federata e Mjekëve shqiptarë në Europë

Derniers articles