7.5 C
Berne
vendredi 31/03/2023

Bëhet thirrjet të mbështetet Pierre Maudet në zgjedhjet e 7 marsit në Gjenevë

Veprimtari Sali Bislmi me z.Pierre Maudet ish-kandidat për këshilltar Federal, një kryetar qeverie në kantonin e Gjenevës

Gjenevë, 24 shtator -Jo vetem gjenevasit, por edhe shqiptaret e ketij kantoni kane vendosur qe ta mbehstesion Pierre Maudet ne Zgjedhjet kantonale në Këshillin e Shtetit qe do te mbahne me  7 Mars te ketij viti. Mbështetni ekonominë dhe vendet e punës nëse jeni dakord për votimin e 7 marsit Pierre Maudet, eshte ky slogani i politikanit zvicerane, shkruan gazeta zvicerane Le Canton27.ch

Shume shqiptare qe jetojnë në Zvicër, permes rrjeteve sociale bëjne thirrje që në zgjedhjet e 7 marsit në Gjenevë, shqiptarë të votojnë për politikanin zviceran, Pierre Maudet, që është pjesë e listës “Liberté et justice sociale”. (La communauté albanaise de Suisse se mobilise pour soutenir Pierre Maudet lors des élections du 7 mars à Genève)

Do theksuar se z.Pierre Maudet ish-kandidat për këshilltar Federal, një kryetar qeverie në kantonin e Gjenevës, një ministër i Ekonomisë ne intervisten e fundit dhene gazetarfit te gaztes zvcerane ne ship Le canton27.ch ka thne se « Shqiptarët në Zvicër janë një shembull i integrimit për komunitetet e tjera të huaja.. » (« Pierre Maudet: Les albanais en Suisse est un exemple des intégration pour les autres communautés étrangères »).

Bëhet thirrjet të mbështetet Pierre Maudet në zgjedhjet e 7 marsit në Gjenevë, kane shkruar mediat kosovare

Veprimtari Sali Bislimi, i cili jeton në Zvicër, ka bërë thirrje që në zgjedhjet e 7 marsit në Gjenevë, shqiptarë të votojnë për politikanin zviceran, Pierre Maudet, që është pjesë e listës “Liberté et justice sociale”.

Sipas Maudet është e dhimbshme që Kosova ka mbetur e izoluar, pa liberalizim të vizave. « Nisur nga nje numer i madh i komunitetit kosovar ne Zvicer dhe lidhjet e tyre me Kosovën, Zvicrës i takon te intervenoj ne Bruksel ne kete drejtim.. ». 

Do perkujtuar se diplomati gjenevas i ka kontrbouar proceseve demokratike  z.Maudet kla vizituar tri herë Kosovën.

Sipas Bislimit, Pierre Maudet ka thënë se është e dhimbshme që Kosova ka mbetur e izoluar, pa liberalizim të vizave.

Veprimtari Sali Bislimi ne Zvicër ka thënë se eshte koha për t’i dhenë mbështetjen në zgjedhjet e 7 marsit listës “Liberté et justice sociale” njeriut i cili do të bënë të gjitha për të na ndihmuar komunitetit tonë këtu dhe Kosovës në avancimin e proceseve politike dhe demokratike. (Genevoises et Genevois avec Pierre Maudet! Élection cantonale au Conseil d’État 7 mars 2021)

“Aty ku mbështetet komuniteti ynë çdo herë jemi fitues. Urojmë që edhe kësaj radhe të angazhohemi të gjithë të votojmë dhe t’i thërrasim edhe të tjerët – miqtë dhe familjarët të votojnë njeriun i cili meriton mbështetjen tonë. Mirupafshim me 7 mars! ”, ka thene Bislimi për gazetën zvicerane Le Canton27.ch (Soutenons l’economie et e les emplois si vous ete d’acord le 7 mars voter Pierre Maudet)

Derniers articles

Berna dhe Tirana nënshkruajnë marrëveshje deri në 2026! Financim e digjitalizimit te KQZ me 1.2 milione CHF

Titane, 24 mars -Në kuadër të bashkëpunimit për dixhitalizimit, Tirana ka nënshkruar sot marrëveshje nje marreveshje me autoritet e Bernes deri në 2026 me...

Historike, emri i Kosovës, për herë të parë pas 20 vitesh, nuk permendet ne raportin e OKB-së anti drogë. Ja cfare thuhet për Shqiperine...

Gjenevë/ UN, 31 mars -Organizata e Kombeve të Bashkuara ka publikuar këtë të enjte  raportin për prodhimin e kokainës në nivel global. Në raportin...

Sipas raportit të OKB-së, Shqipëria dhe Serbia bëjnë kontrabande të hapur të drogës, Kosova nuk përmendet pas 20 vitesh

Gjenevë/ UN, 31 mars -Organizata e Kombeve të Bashkuara ka publikuar këtë të enjte  raportin për prodhimin e kokainës në nivel global. Në raportin...

Ramazani ne burgun e Scheveningenit / Nga Haga tregojnë se Thaci, Veseli dhe te tjerët a po agjërojnë…

Hagë, 30 mars -Njerezit, ata te komuniteti muslimanë ne lufte e ne burgje kane mbajtur ramazanin. Edhe në luften e fundit perballe Serbise lufëtarete...

Rekord: Diaspora shqiptare nga Zvicra vitin e kaluar ka dërguar në Kosovë rreth 100 milionë CHF

Prishtinë, 30 mars -Diaspora vazhdon të luaj një rol shumë të rëndësishëm në ekonominë e Kosovës. Përgjatë një viti nga mërgimtarët dërgohen para të...