12.5 C
Berne
mardi 21/05/2024

Europoli në bashkëpunim me disa shtete evropiane kapin banden kriminale serbe me afer tre tonë drogë. E njejta bande trafikonin drogën edhe në Zvicër

Bernë, 3 shtator -Detaje të reja nga kapja e 2.7 tonëve kokainë në Atlantik: Arrestohet organizatori serb i grupit kriminal. Përveç S.K permes nje mandati nderkombëtar në Serbi janë arrestuar edhe anëtarët e këtij grupi të organizuar kriminal N.S (35 vjeç), N.S. (43 vjeç) dhe B.K. (40 vjeç), njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Europol: Gjatë operacionit u bastisën 15 banesa, u sekuestruan 2.7 ton kokainë, dy automjete të nivelit të lartë, ora të shtrenjta dhe më shumë se 550 mijë euro

Sipas Interpol dhge Europol Seria gjthnje ehste kondsideruar si prhduese dhe vend tranzit i droges nga Rusdia dhe Afafanistini ne Zvicer dhe vendet Evropiane, njofton gazeta zvicerane Le canton27.ch sipa sbuirmevte se cioles nje pjese e droges nga Serbia ka për destnacion edhe Zvcren dhe disa vende te BE-se

Në kuadër të një aksioni te perbahket te Europol dhe disa vende evropaine dhe policise ndërkombëtar janë gjetur 2.7 tonë kokainë të kapur në një varkë me vela në Oqeanin Atlantik. Shefi i këtij grupi të organizuar kriminal eshte serbi S. K. (70 vjeç), është arrestuar së bashku me tre të dyshuar të tjerë.

Europol: Gjatë operacionit u bastisën 15 banesa, u sekuestruan 2.7 ton kokainë, dy automjete të nivelit të lartë, ora të shtrenjta dhe më shumë se 550 mijë euro

Mesohet se hetimi për këtë grup të organizuar kriminal u hap  në janar të vitit 2022 për shkak të dyshimeve se ishte përfshirë në kontrabandën me shumicë të kokainës nga Amerika e Jugut drejt BE-së dhe aktivitetet kundër këtij rrjeti u shtrinë edhe në forca të tjera policore globale dhe një hetim i koordinuar është kryer nga Europol, në kuadër të grupit operativ të punës “Balkan Cartel”.

Përveq Eurpol ne kete aksion nderkombetar kunder kesaj bande kriminale ne Serbi moren pjese autoritetet nga Spanja, Brazili, Kroacia, Franca, Polonia, Portugalia dhe Sllovenia.

Njoftimi i Europol:

Veprimet e njëkohshme në Serbi dhe Spanjë çuan në arrestimin e liderit të drogës dhe pesë bashkëpunëtorëve të tij kryesorë

Europol mbështeti shkatërrimin e një organizate të madhe të trafikut të drogës, i njohur si karteli ballkanik dhe që u hetua nga Task Forca Operacionale e koordinuar nga Europol. Operacioni i udhëhequr nga Serbia, përfshiu autoritetet e zbatimit të ligjit nga Brazili, Kroacia, Franca, Polonia, Portugalia, Spanja dhe Sllovenia dhe u mbështet nga Qendra e Analizës dhe Operacioneve Detare – Narkotikët

 

Derniers articles