22.2 C
Berne
jeudi 18/07/2024

Zvicra me sistem te ri te pagesave: Nga data 1 tetor, faturat e reja paguhen vetëm me QR. SwissPost i frikësohet kaosit

Bernë, 15 shtator -Lamtumirë, buletinet portokalli dhe të kuq! Nga data 1 tetor, Zvicra nis nje sistem te ri te pagesave te faturave, te cilat mund te mund të paguhen vetëm me fletëpagesat e reja QR. Gazeta zvicerane në shqip Le Canton27.ch ju meson se si duhet bere pagesat nga muaji i ardhshme ne postat e Zvicres.

Pse ky ndryshim? (Adieu BVR, place à facture avec QR Code!)

Është pjesë e strategjisë së “Zvicrës Dixhitale”. Pagesa e faturave në Zvicër dhe Lihtenshtajn duhet të bëhet shumë më e thjeshtë, më efikase dhe më e shpejtë. Por ka edhe motive të tjera, si lufta kundër pastrimit të parave dhe evazionit fiskal.

Shumë firma nuk kanë kaluar ende në faturat e kodit QR. Megjithatë, nga 1 tetori, të vjetrat nuk do të pranohen më si mjet pagese.

Nëse merrni një buletin të vjetër, kërkoni një faturë me QR

Ja një pension as në 64, as në 65, por pas më shumë se një shekulli: fletëpagesat me ngjyra nuk do të jenë më të vlefshme nga muaji i ardhshëm. Kur u hodhën në treg në vitin 1906, ato ishin të gjelbra. Ishte në vitin 1988 që ata morën formën e fundit të kuqe dhe portokalli siç e njohim ne.

Nga 1 tetpori i ketij viti fletëpagesat nuk do të jenë më sikur deri me tani, por  “faturë QR”. (Auf Wiedersehen BVR, Rechnungsstelle mit QR-Code!) Zvicra duhet, falë këtyre mjeteve të reja, të hyjë përgjithmonë në epokën e pagesave dixhitale. Bërja e kontabilitetit tuaj duhet të bëhet shumë më e thjeshtë dhe më efikase, na është premtuar. Por zviceranët, shumë të fokusuar në zakonet e tyre, kanë shumë pyetje. Blick do të përpiqet t’ju ndihmojë.

Derniers articles