22.2 C
Berne
jeudi 18/07/2024

Pandemia dhe Pushimet / Ja cfarë duhet bërë mërgimtarët në Zvicër para se të hyjnë në Luginën e Preshevës (Serbi)

Bernë, 25 qershor -Gati ka mbaruar edhe ky vit shkollor 2020/21 ne Zvicer dikush ka perfunduar me herët, e ndkush në javen e ardhshme sikur pjesa frankofone. Mergimtaret jane bere gati për pushime, por tek ta ka nje ser pyetjesh dhe dilema se duhet apo jo testi PCR per te udhëtuar drejt vendlindjes edhe pe Zvicra ka hequr nga karantina Kosoven, Shqipërinë, Maqedonine Veriore, Serbine etj..nga lista vendeve ne rrezik.

Ja cfarë thotë ambasada serbe në Bernë për mërgimtaret në Zvicër që duan të hyjnë në Serbi

Gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch ka kontaktuar per ju ambasaden serbe ne Bernë dhe ka marrurur disa njoftime intersante qe duhet t’i kene parasysh mergimtaret para se te hyjne ne Serbi. Kesaj radhe do t’ju japim disa sqarime, keshilla dhe njoftime me interes vetem për ata mergimitaret nga Lugina e Presheves dhe gjithe qytetaret tjere qe posedojne pasaporta te Serbisë. Kjo vlene edhe për kosovaret te cilet ende posedojne parasaporta te Serbisë, numri i te cileve nuk eshte i vogël!

  •  Dihet ata qe kane marrur vaksinen dhe posedojne certifikaten e verdhe (sarite) e kane me se lehti, hyjne dhevfslin ne Serbi pa kurrefare problemi!
  • Ata qe posedojne pasaporte zvicerane oer te gyre ne Serbi nevoitet testi PCR – Ndersa femijet deri ne moshen 12 vjeqare ska nevoje, atyre ju lejohet pa problemm me hy ne Serbi, kurse atyre mbi 12 duhet teckenevtestin PCR, nede nuk e kane mund ta nejne ne Serbi, ne qytetin e tyre ku shkojne ata!
  •  Kurse ata me pasaporte serbe qe nuk kane bere test, ata mund ta bejne edhe ne komunen, qytetin ku shkojne, ku jetojne. Kete e mundesin Serbia qe mos me hargju pare ne Zvicer 170 CHF nje test, kur ne Serbi e ke shume me lire nga 20 deri 40 euro (pra mund te fitoni dy tepsia flija) Ata mund te kontaktohen nga policia per te verifikuar situaten e tyre shëndetesore. Kupto: A kane bere apo jo testin! !
  • Ndersa ata që udhetojne, qe hyjne permes Hungaries ne Serbi, nuk nevoitet asgje dmth vetem pasaporta. Kjo eshte mundesuar per shkak nje marreveshje mes Budapestit dhe Beogradit!

Derniers articles