26.2 C
Berne
jeudi 18/07/2024

Në Kosovë, gjenden mijëra franga zvicerane të falsikuara në një bankë

Prishtinë, 2 tetor -Policia e Kosovës ka njoftuar se në një bankë në Suharekë dyshohet se janë deponuar 10 mijë e 200 franga zvicerane të falsifikuara. Rasti ka ndodhur ne fund te javes se kaluar, njofton nga Prishtina korrespendenti i gazetës zvicerane në shqip Le Canton27.ch

Redaksia nga policia kosovatre ka mesuar se, ankuesi mashkull kosovar – zyrtar i një filiali bankar ka raportuar se një burr, punëtor i një këmbimoreje, ka deponuar  10.200 CHF (dhjetë mijë e dyqind) si dhe 51×200 kartë monedha të cilat dyshohet të jenë të falsifikuara.

Serbia dhe Kosova prijne ne ballkan për falsifikimine monedha zvicerane ..

Sipas gazetës zvicerane në shqip Le Canton27.ch ne Kosovë nuki kalon vjit qe polcia ne rajon t’mos arrestoj apo t’mos zbuiloj monedha te flasifikuar, simdos fraga zvicerane. Mjaftoine keta tituj te mediave në Prishtinë: « Konfiskohen franga zviceranefalsifikuara në Gjakovë (23gusht 2017); « Polcia e Kosovës arreston kater persona për një thes monedha plot më Franga të falsifikuara » (26 tetor 2018)

Faslfikimi i monedhave zvicerane ne Kosovë, nisi para nje decenie, kur policia kosovare kishte arrestuar dy persona ne vitin 2013 ne Gjilan pasi tek ta gjeten monedha te falsifikuara.

Falsifikimi i monedhave zvicerane me te madhe ndodhe edhe ne Serbi. T ekujotjme se ne vit shkrutine keitj viti polcia serbe ka zbuluar nje burre qe paguante prostitzuat serbe me monedha zvicerane falce « Burri i ka paguar një gruaje 2000 euro të falsifikuara gjatë takimit të parë dhe më pas 10.000 franga false zvicerane një prostitute tjetër.  » kane shkruar gezatat e Beogradit (Muškarac je platio jednoj ženi 2.000 falsifikovanih evra tokom prvog sastanka, a zatim 10.000 lažnih švajcarskih franaka drugoj prostitutki.), transmeton gazeta zvicerane në shqip Le Canton27.ch

 

 

Derniers articles