17 C
Berne
lundi 15/07/2024

Blatter (FIFA) dhe Platini (UEFA) në gjykatë, ne bankën e zezë për mashtrim

Bernë, 2 nentor  -Ish-presidenti i FIFA-s dhe ish-shefi i UEFA-s do të gjykohet nga Gjykata Penale Zvicerane për një pagesë të paligjshme prej 2 milionë eurosh, njfton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch nga selia e UEFA-S

Më shumë se tetë vjet pas përfundimit të veprimtarisë së tij këshilluese, Michel Platini pohoi një pretendim prej dy milionë frangash. Kjo shumë i është paguar me ndihmën e Sepp Blatter në fillim të vitit 2011.

Sepp Blatter dhe Michel Platini janë paditur në Zvicër për disa vepra, duke përfshirë “mashtrimin”, në rastin e pagesës së dyshimtë që i ka vendosur që nga viti 2015, të dëbuar nga futbolli botëror, njoftoi të martën prokuroria. Tani i takon Gjykatës Penale Federale të Bellinzonës që të vërtetojë këtë aktakuzë dhe të vendosë për mbajtjen e një gjyqi ndaj dy ish-drejtuesve, të proceduar gjithashtu për « menaxhimi të padrejtë », « shkelje besimi » dhe « falsifikim letrash me vlerë ».

KPM-ja tregon se ka mbledhur prova të cilat kanë përforcuar dyshimin se kjo pagesë është bërë pa meritë. Sepp Blatter dhe Michel Platini pohojnë nga ana e tyre se pagesa e dy milionëve nga FIFA për francezët ishte bazuar në një kontratë gojore që rregullonte punën e tij si konsulent për organizatën midis viteve 1998 dhe 2002. FIFA fillimisht nuk ishte në gjendje të paguante shumën e plotë, prandaj pagesa do të vonohej.

 

Derniers articles