18.2 C
Berne
samedi 20/07/2024

Kryeministri Albin Kurti: Në Zvicër janë regjistruar kompani kosovare për t’u fshehur në parajsa fiskale

Kryeministri kosovar Albin Kurti ne bisede me gazetare zviceranë dhe boterore ne Prishtinë (Phopto: Le Canton27.ch)

Prishtinë, 10 dhejtor -Me rastin e dites nderkombëtare kunder korrupcionit Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti dje ka folur për domosdoshmerinë e luftimit te krimit dhe korrupsionit në Kosovë,  ku ka permendur edhe Zvicrën ku fshihen kompani te dyshimta, njofton nga Prishtina korrespondenti i gazetes zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Kurti tha se Qeveria që ai e drejton nuk mund të jetë asesi e lidhur me korrupsionin, si qeverite e mehershme.

Albin Kurti: Pas 14 shkurtit, korrupsioni s’mund të jetë i lidhur me Qeverinë tonë. Për ket jemi betuar!

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka thënë se pas 14 shkurtit, korrupsioni s’mund të jetë i lidhur me Qeveri, dhe nëse ndodh kjo, do të merren masa të menjëhershme.

« Korrupsioni ftakeqesisht dy deceniet e fundit ne vendin tonë ka qenë i përqëndruar rreth Qeverisë, prokurimi publik, ndërmarrjet shtetërore dhe bizneset private, këto kane qënë më të korruptuarat. Prandaj, luftën kunder korrupcionit qeveria jone e ka obligim dhe prioritet per te funksionuar si sheti juridik qe do te na ndihmonte avancimin e proceseve të integrimeve drejt BE-së dhe aneresimin ne Interpol dhe organiata tjera nderkombëtare.. » ka then Kurti.

Duke folur për krimin e organizuar, ne veqanti korrupciomnin Kurti ka phuar se « aktualisht ne kemi kompani te dyshimta pjese e prokurimit publik te cilat veprojne jo vetem ne territorin tonë, por edhe jashte vendit tonë. »

Kryeministri kosovar Albin Kurti « sot shumë kompani janë të regjistruara në Zvicër, sidomos ne Gjenevë, në Maltë dhe vendet e tjera për t’u fshehur në parajsa fiskale, ne të cilat vende, nuk tregohen aksionaret e vertete, por vetem administratoret!.. » citon gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Korrupsioni në Kosovë njezet vitete e fundit ka qene me i larti ne rajon. Pas ardhjes se Albnin Kurti ne krye të Qeverise, ky fenomen ka shenuar rendie drastike..Sipas raproteve dnerkombëtare dhe Indeksve vendore të Perceptimit të Korrupsionit, Kosova gjtihnje eshte radhitur e fundit në mesin e vendeveve te Ballkanit Perëndimor dhe atyre evropiane.

Sipas gazetës zvicerane ne shqip Le Canton27.ch, korrupcioni, krimi organizuar te përfishre kreret e shteit dhe insitucione te ketij vendi me te ri ne Evropë dhe mos funksionimi i shteti juridik dy deceniet e fundit ka bere qe te ngecin proceset e intgrimeve në Kosovë, bashke me refuzimin e anteresimit te saj  saj në Interpoli.

 

Derniers articles