22.2 C
Berne
jeudi 18/07/2024

Gjeneva dëshiron të ndryshojë ligjin e saj për të integruar më mirë të huajt

Gjeneve, 12 shtator -Mësime frengjisht, pozicione të koordinatorit social në lagje: Thierry Apothéloz sugjeron mënyra konkrete për të sapoardhurit për të mësuar gjuhën, punën dhe votën, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Thierry Apothéloz: Ligji për integrim deri në pranverën e vitit 2022

Një fjalim me ngjyrime fashiste që nuk frenon brezin humanist të këshilltarit të shtetit të Gjenevës, Thierry Apothéloz, kreu i Departamentit të Kohezionit Social njofton së pari në « Tribune de Genève » dëshirën e tij për të hartuar një ligj të ri mbi integrimin deri në pranverën e vitit 2022.

Në fjalimin e tij më 1 gusht, Marco Chiesa, president i UDC zvicerane, i quajti qytetet e së majtës « kampionë të parazitëve socialë duke sjellë grumbuj në vendin tonë njerëz të tjerë që jetojnë në grepat e zviceranëve ».

 

« Ligji kantonal është 20 vjeç, duhet të azhurnohet, motivon magjistratin. Konfederata që atëherë është mobilizuar shumë dhe ka vënë më shumë burime në promovimin e veprimeve të reja.

Derniers articles