19 C
Berne
lundi 22/07/2024

Zvicër, arrestohen dy persona te dyshuar per terrorizem me origjine nga Kosova dhe nga Maqedonia Ver.

Gjeneve, 1 shtator / LC27 -Pas hetimeve, me urdher nga Prokurorisë Publike çuan në arrestimin e dy burrave të dyshuar si të lidhur me « Shtetin Islamik » sot në kantonet Vaud dhe Gjenevë. Dy të arrestuarit jane me origjine shqiptare, njofton gazeta zvicerane Le Canton27.ch duke ju referuar burimeve te MP.

Dy persona të dyshuar për pjesëmarrje ose mbështetje të organizatës së ndaluar terroriste « Shteti Islamik » u arrestuan të enjten pas një operacioni të gjerë nga policia e Gjenevës dhe Lozanës.

Në emër të Ministrisë Publike të Konfederatës (MPC), Fedpol, policia kreu gjithsej katër kontrolle në kantonet e Gjenevës dhe Vaud-it, thuhet në një njoftim për shtyp nga MPC. Konontrollet, të cilat u zhvilluan në kuadër të procedurës pénal të hapur në korrik 2021, çuan në arrestimin e një shtetasi të dyfishtë zvicerano-maqedonas dhe një shtetasi kosovar.

Gazeta zvicerane Le Canton27.ch ka mesuar se dy të pandehurit do të dërgohen në MPC për seanca në përfundim të së cilës do të vendosë për paraburgimin e mundshëm të tyre për t’u kërkuar nga gjykata kompetente masa shtrënguese

Procedura në fjalë po zhvillohet me dyshimin për shkelje të Art. 2 i Ligjit Federal për Ndalimin e Grupeve dhe Organizatave të Përafërta të « Al-Kaedës » dhe « Shtetit Islamik » (RS 122) dhe të mbështetjes ose pjesëmarrjes në një organizatë kriminale (neni 260ter CP).

MPC bën me dije se për shkak të fazës së procedurës, për momentin nuk mund të japë informacione të mëtejshme për akuzat ndaj dy të pandehurve. Ai shton se do të bëjë një bilanc të ecurisë së procedurës kur të plotësohen kushtet dhe nënvizon se vlen prezumimi i pafajësisë

Derniers articles