16.6 C
Berne
lundi 15/07/2024

Ambasadori i Kosoves në Bernë përshëndet unifikimin e shqiptarëve nga Lugina e Preshevës në Zvicër

Bernë, 30 maj -Te shtunen e kaluar shoqatat nga Lugina e Preshevës në Zvicër, ne ambasaden shqiptare ne Berë kanë nënshkruan një memorandum mirëkuptimi duke u angazhuar të krijojnë Bashkimin e Shoqatave të Luginës së Preshevës në Zvicër. Pas ambasadorit shqiptare Ilir Gjoni, ket unitet e ka përshëndetur sot edhe ambasadori kosovar në Bernë Sami Ukelli, raporton gazeta zvicerane në shqip Le Canton27.ch

Ne këtë takim ishte i pranishëm edhe ambasadori i Republikës së Shqipërisë Ilir Gjoni i cili e vlerësoi dhe përshëndeti shpalljen e kësaj nisme si dhe nënvizoi mbështetjen pa rezerva nga ana e Ambasadës së Republikës së Shqipërisë. Të pranishmit i përshëndeti dhe sekretari i tretë i Ambasadës së Republikës së Kosovës në Bernë, z.Gjenis Haxhimehmeti.

Ambasadori Ukelli, te ndiqet shembulli i unitetit nga Presheva ne mesin e shoqatave tjera shqiptare ne Zvicër

Unifikimin, memorandumin e shoqatave te shqiptareve nga Lugina e Presheves eshte pershendetur jo vetem nga perfaqesues te shoqatave nga Lugina e Preshevës por edhe nga intelektualë dhe veprimtarë shqiptare ne Zvicer.

Keshtu, ambasadori iu Kosoves ne Zvcier z.Sami Ukelli ka përshendetur kete nisme duke shprehur bindjen se ne kete menyre mërgimtarët nga Lugina e Preshevës.

« Permes bashkerendimit te aktiviteteve te tyre do kene nje vlere te shtuar, jo vetem ne fushën e kultivimit të gjuhës e kulturës shqiptare, por edhe në fushën e integrimit në vendin pranues. Po ashtu nisma do te lehtesoje edhe bashkepunimin edhe me shoqatat tjera shqiptare ne Zvicer…Pra ky shembull i Preshves duhet t endsiqet edhe ne emsin e shoqtaave tjera shiptaree keut ne Zvicër.  » ka thëne ambasadori kosovar ne Zvcer z.Sanmi Ukellli për gazetne zvcerane ne shqip Le Canton27.ch

Kete marrvshje hiostrike e ka pershëndetur edhe ish-komandanti i UCPMB-së Shefket Hasani, sipas te cilit ky unitete duhet te ndiqet edhe nga vellezrit tane nga Shqiperia, Kosova, Maqedonia Veriore dhe Mali i Zi ne Zvicer dhe perendim.

« Nese jemi nje komb, nese kemi nje flamur pse te kemi 100 shoqata ne Zvicër?! Pra te veprojme si nje trup, si nje komb jo si deri më sot te perqare!.. » ka deklaruar per redaksine tone ish-komandanti i UCPMB-së Shefket Hasni nga Dobrosini me seli ne St.Gallen.

 

Derniers articles