4.2 C
Berne
lundi 27/03/2023

Blerta Sejdija, aktivistja nga Praga që perfaqesoi shqiptaret në seancën e 65-të të Komisionit të OKB-së për statusin e grave

Seanca e fundit e Komisionit për Statusin e Gruas (CSW65) e 65-ta  me radhe nen patronazhin e OKB-së e mbajtur dite me pare, ku ne mesin e qindra delagecioneve dhe personaliteteve boterore, ka marre pjesë edhe e reja nga Kosova Blerta Sejdija, nje aktiviste 21 vjeçare e cila jeton dhe vepron në Pragë të Çekisë, shkruan gazeta zvicerane Le Canton27.ch

Përfaqësuesit e Shteteve Anëtare, entitetet e OKB-së dhe organizatat jo-qeveritare (OJQ) të akredituara nga ECOSOC nga të gjitha rajonet e botës ishin të ftuar të marrin pjesë në seancë.

Shkaku COVID-19 dhe duke marrë parasysh udhëzimet e fundit nga Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara dhe Organizatës Botërore së Shëndetësisë (OBSH), CSW65 u zhvillua në një format hibrid me takime kryesisht virtuale.

Me daten 24 mars Blerta Sejdija, aktivistja 21 vjeçare nga Kosova e cila jeton në Çeki, ishte e ftuar në seancën e 65-të të Komisionit të OKB-së për statusin e grave. Ajo u zgjodh nga Zyra e Qeverisë së Republikës Çeke për të përfaqësuar brezin e ri dhe Çekinë! Në seancë ajo debatua së bashku me mysafirë të tjerë rreth përvojës Çeke të brezit të ri me barazinë gjinore.

Duke konsideruar si prioritet temen e pjesëmarrjes dhe vendimmarrjes e plotë dhe efektive së grave në jetën publike, si dhe eliminimim e dhunës, për arritjen e barazisë gjinore dhe fuqizimin e të gjitha grave dhe vajzave.

Per fund do shtuar se Blerta Sejdija nje diplomate e re synon te jete edhe nje gazetare e ardhshme ne Ceki e cila ka prezentuar me sukses Kosoven dhe shqiptaret ne samitin e NATO-s në Pragë. Blerta, eshte ne perfundim e siper te studimeve, shkencat politike ne Universitetin Karlovi.

Derniers articles

Fabienne Fischer: Shqiptarët e kantonit të Gjenevës nuk janë vetëm shembull integrimi, por edhe ambasadorë të vendit të tyre

Këshilltarja e Shtetit znj. Fabienne Fischer në bisedë me kryeredaktoren e gazetës zvicerane në shqip Le Canton27.ch Intervistë me znj. Fabienne Fischer, këshilltare shtetërore, departament...

Deputeti zviceran Emmanuel Deonna: Kosovarët meritojnë më shumë njohje në Gjenevë dhe Zvicër

Deputeti zviceran Emmanuel Deonna në bisedë me kryeredaktorin e gazetës zvicerane-shqiptare Le Canton27.ch Emmanuel Deonna, deputet i Këshillit të Madh të Gjenevës, është një kandidat...

Fabienne Fischer: Les Albanais du canton de Genève ne sont pas seulement un exemple d’intégration, mais aussi des ambassadeurs de leur pays

Conseillère d’Etat Mme. Fabienne Fischer en conversation avec la rédacteur en chef du journal suisse en albanais Le Canton27.ch Interview avec Mme. Fabienne Fischer, Conseillère...

Le député suisse Emmanuel Deonna: Les Kosovars méritent plus de reconnaissance à Geneve et en Suisse

Le député suisse Emmanuel Deonna en conversation avec le rédacteur en chef du journal suisse albanais Le Canton27.ch Emmanuel Deonna, député au Grand Conseil genevois,...

Nga intervista ekskluzive me ambasadorin amerikan Christofer Hill / Ja cfare thoshte ai dikur për Serbinë, Kosovën dhe Luginen e Presheves dhe cfare sot.. 

Ambasadori amerikan Christofer Hill në bisedë me redaktorinm e gazetes zvicerane ne shqip Le canton27.ch   Bernë, 27 mars -Para 24 vitesh, pikrisht me 6 shkurt...