19.9 C
Berne
lundi 20/05/2024

Zvicër, një arsye shumë e mirë për të qenë të lumtur: Fushata e vaksionimit e OFSP ka shënuar progres!

Bern, 26 gusht -Në Zvicër, gjithnjë e më shumë njerëz po vaksinohen kundër COVID 19. Sot, dy në tre persona të moshës 16 vjeç e lart kanë marrë të paktën një injeksion. Një fakt i këndshëm. 19 korrik 2021, me mesazhin “Një arsye shumë e mirë për të qenë të lumtur! « , OFSP po shërben nje foiotre te madhe në Sheshin Federal, njfton gazeta zvicerane Le Canton27.ch

Pushimet verore kanë filluar ose do të fillojnë në shumë kantone: një kohë ideale për të bërë një vlerësim të ndërmjetëm të fushatës së vaksinimit të Zyrës Federale të Shëndetit Publik (OFSP). Aktualisht, në Zvicër, 63% e njerëzve të moshës 16 vjeç e lart kanë marrë të paktën një dozë të vaksinës. Ky është një rezultat i mirë, dhe ne dëshirojmë të falënderojmë të gjithë që janë vaksinuar, si dhe të gjithë ata që morën pjesë në këtë përpjekje.

Të hënën, 19 korrik 2021, nga ora 13:30 deri në 3 pasdite, torta do të shërbehet për kalimtarët në Sheshin Federal. Ata që, para ose pas provës, do të dëshironin të përfitonin nga vaksinimi, mund ta bëjnë këtë në vend, pa takim, në kamionin e vaksinimit të kantonit Bern, i cili do të parkohet atje për rastin nga ora 10 e mëngjesit deri në orën 4 pasdite.

Njerëzit që nuk janë vaksinuar ende mund ta bëjnë këtë tani
Më e qetë, periudha e pushimeve është një kohë ideale për të caktuar një takim. Në strukturat e lëvizshme (p.sh. kamionët e vaksinimit) ose në zyrat e mjekëve dhe farmacitë, njerëzit që dëshirojnë të vaksinohen mund të vijnë gjithashtu pa takim për të marrë injeksionin e tyre kundër COVID 19.

Derniers articles