26.2 C
Berne
jeudi 18/07/2024

Vazhdojnë sulmet ndaj pronave shqiptare në Serbi, thyhen xhamat e furrës “Çollaku”

Novi Sad, 15 shtator  -Dritarja e furrës « Banat -Colaku », pronari i së cilës është shqiptar në Bela Crkva, u thye përsëri, një vit pas incidentit të parë të ngjashëm. Sulmi i radhes kunder kesaj furre te shqiptarit ka ndodhur dje,  transmeton gazeta zvicerane Le Canton27.ch duke u referuar mediave serbe.

Shqiptaret edhe i ushqejne serbet me bukë edhe sulmohen nga ta?! 

« Kjo po bëhet nga një person i cili tashmë është dënuar dy herë për rrezikimin e sigurisë sime dhe e ka përsëritur këtë tre ose katër herë, dhe ka marrë të gjitha dënimet me kusht, që është një mesazh i qartë se ai mund të vazhdojë ta bëjë këtë, » tka thn e kolegu i nje protali lokal Stefan Cvetkovic për Beta.  Vitin e kaluar, pas sulmit, pronari i furrës së bukës e strehoi familjen në nje vend të sigurt.

Nuk eshte ky sulmi i pare ne Serbi kundër pronave te shqiptareve. Sias gazetes zvicerane  në shqip Le Caton27.ch sot në Serbi ka mbi 100 furra te shqpatreve q emajne me buke qytetaret. Shqiptaret edhe i ushqejne serbet me bukë edhe sulmohen nga ta?!

Do përkujtuar se nuk kalon muaj pa ndonje sulm apo provokim te serbeve ndaj shqiptareve ne Serbi, sidomos ne Luginen e Presheves, mjedis ky i banuar kryesisht me shqiptare etnik, qe njihet si popullata me e varfur dhe me e diskriminuar ne Evropë

Derniers articles