17 C
Berne
lundi 15/07/2024

Spanjolli që bombardoi Serbinë dhe cliroi Kosovën ka dy emra: Solana dhe NATO! Per lirinë, thuani Rugovës “Muchas gracias”!

Gazetari yne i njohur ne seline e NATO-s në bisede me sekretarin e përgjithshem te NATO-s Havier Solana ne vititn 1999 ne seline e NATO-s ne Bruksel

Sot behen nje jave pas fillimit te bombardimeve te NATO-as mbi Serbine, kur me 22 mars Sekretari i përfjkgijthshem i NATO-s spanjolli Havier Solala i kishte thene OK-ej forcave nderkombëtare, meshoni Beogradit, duke i dhënë urdhër të bombarojnë Serbinë. Sulmet filluan më 24 mars, 1999, pak para orës 20:00, me urdhër të ish-sekretarit të përgjithshëm të NATO-s, Javier Solana, perkujton gazetari i medias zvicerane ne shqip Le Canton27.ch i cili ne vitin 1999 per gjashte javë rresht ndoqi bombardimet e NATO-s mbi Selia nga selia e Aleances Veria-Atlantike ne Burksel.

Solana: Serbia qysh e lypi, ashtu e gjeti!.. NATO e kishte per mision humanitar të shpëtoi jo vetëm shqiptarët, por edhe mbarë Evropën nga diktatori serb Miloshevic!

Stoltenberg befason serbët në Beograd: Ju bombarduam për t'ju shpëtuar! - InfoShqip.comPo më 23 mars, Sekretari i Përgjithshëm i NATO-së, Havier Solana i dërgoi një letër Sekretarit të Përgjithshëm të OKS-së me anë të së cilës e njoftonte atë për një varg incidentesh të cilat shprehnin një përkeqësim dramatik të veprimeve ushtarake të RFJ-së pas largimit të Misionit Verifikues të OSBE-së në Kosovë.

«Thuani thenks Rugovës dhe Recakut qe filluam sot bombardimet mbi Serbi!..Kurse për lirinë e Kosovës i thuani Rugovës « Muchas gracias »!» keshtu kishte deklaruar para 22 vitesh gazetarit e gazetes zvcerane Le Canton27.ch NATO-s i cili nga selia e Aleances Veritlantike ne Bruksel drejtpersedrejti me koleget e mediave te njohura boteror ndiqte bombardimet mbi caqet serbe per ndalur terrorin, gjenocidin dhe spastrimet etnike te shqiptareve etnik ne Kosove!
Sekretari i përgjithshem te NATO-s Havier Solana ne vititn 1999 ne seline e NATO-s ne Bruksel, gjate nje interviste me gazetarin e medfias zvicerane në shqip Le Canton27.chishte shprehur i qartë se “NATO shpëtoi jo vetëm shqiptarët, por edhe mbarë Evropën nga diktatori Milosheviq..” Ndërhyrja e NATO-së në Kosovë, i parapriu një luftë të ashpër në mes Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe forcave serbe, dhe pas shumë masakrave të kryera ndaj civilëve nga paramilitaret serbë. »
Në vazhdim z.Havier Solala, duke folur për angazhimin e Aleancës Veriatlantike në Kosovë dhe sukseset e këtij misioni paqësor në rajon, pas intervenimit të NATO-s në Kosovë, megjithatë nuk fshehu edhe gabimet ose lëshimet, aty-këtu siç u shpreh ai, që janë bërë nga NATO-ja. Aleanca megjithatë ia kishte arritur qëllimeve të saj në Kosovë për të ndaluar shfarosjen e një popull të tërë nga një regjim i egër serb që kanoste tërë Ballkanin.
Regjimi i egër serb i prirë nga kryekrimineli Milosheviq, aq sa i shte i rrezikshëm për shqiptarët, Kosovën dhe rajonin, aq ishte i domosdoshëm intervenimi i NATO-s dhe prezenca e 50 mijë trupave të Aleancës në Kosovë. Fillimisht trupat e NATO-së numëronin 50. 000 ushtarë dhe vinin nga dhjetëra shtete anëtare të kësaj aleance dhe vendeve aleate. Të parat që kanë zbarkuar kanë qenë njësitet britanike. Misioni ishte i ndarë në pesë zona të përgjegjësisë, që i përkisnin KFOR-it amerikan, anglez, francez, gjerman dhe italian.

Derniers articles