23.1 C
Berne
mercredi 17/07/2024

Ndërron jetë akademiku shqiptar nga Novi Pazari Muamer Zukorliç i cili kerkonte bashkimin e Sanxhakut me Luginen e Presheves dhe Kosoven!

Ka ndërruar jetë ish-myftiu i Bashkësisë Islame për Sanxhakun dhe Serbinë, Muamer Zukorliç.

Lajmin për vdekjen e tij e ka konfirmuar Bashkësia Fetare Islame në Serbi.

Zukorlic ka lindur më 15 shkurt 1970 në Orlje afër Tutinit.

Shkollën fillore e mbaroi në fshatin Ribariq të komunës së Tutinit, ndërsa Medresenë në Gazi Husrev-Beg në Sarajevë.

Muamer Zukorliç kerkonte vazhdimisht bashkimin e Sanxhakut me Luginen e Presheves dhe me Kosoven!

Kryetar i Bashkësisë Fetare Islame të Sanxhakut u zgjodh në tetot të vitit 1993.

Derniers articles