16.6 C
Berne
lundi 15/07/2024

Gazetat e Beogradit: Serbia e Vucicit – Kolombia ballkanike qe po e mbështesin krimin!

Perveq mediave perendimore dhe sgqiotare diteve te fundit edhe mediat e Beigradit kane vene ne thumb te kritikave shtetin serbe te udhehequr nga Aleksandrr Vucic te colin po e akzijne prr lidhje me jrimon dhe bandat mafioze ne rajon, shkruan gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch duke ju referuar shtypit serb

« Kolumbia Ballkanike: Qeveria Serbe mbështet krimin » (« Balkanska Kolmbija: Vlast u Srbiji podržava kriminal »)  ehste ky titulli i gazetave serbe qe kane dalur en faqene para ku nder tjera thuhet se « se Presidenti Aleksandar Vučić e ktheu Serbinë në Kolumbinë Ballkanike (« ..da je predsednik Aleksandar Vučić od Srbije napravio balkansku Kolumbiju) transmeton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Keshtu Partia Popullore (NS) njofton se Presidenti Aleksandar Vuçiq se e ktheu Serbinë në një Kolumbi Ballkanike, sepse Serbia është i vetmi vend në botë, presidenti i të cilit është gjithashtu kreu i një grupi të organizuar kriminal dhe i vetmi vend ku krimi lulëzon me logjistikë të drejtpërdrejtë dhe të hapur mbështetje nga autoritetet, ka shkruar gazeta serbe Pravda dhe Fonet.

« Regjimi i Vuçiqit e ktheu Serbinë nga prodhuesi i armëve me referenca të mira në një shtet që lidhet me tregtinë ilegale të armëve. » Qeveria shkatërroi financiarisht « Krushik », dhe mbushi llogaritë e familjeve të saj dhe financuesve të saj « , thotë anëtari i Komitetit të Asamblesë Kombëtare për Mbrojtjen dhe Sigurinë, Nikola Lakic, transmeton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Se siguria kombëtare është vërtet e rrezikuar, thotë ai, tregohet edhe nga fakti se institucionet puna e të cilëve është të mbrojnë shtetin dhe qytetarët në siguri në të vërtetë i shërbejnë regjimit për të frikësuar qytetarët dhe përndjekur opozitën.

Derniers articles