17.9 C
Berne
samedi 20/07/2024

Vrasesit shqiptar, Zvicra 16.5 vjet burg

Bernë, 16 dhjetor -Një qërim hesdapesh, tre plumba në shpinë të kundërshtarit të tij: 16 vjet e gjysmë burg. Dënimi u konfirmua nga Gjykata e Apelit e Kantonit të Cyrihut të mërkurën për Jeton, një 30-vjeçar i cili u arrestua në vitin 2015 pasi vrau rivalin e tij pranë një pompe karburanti në Cyrih-Affoltern, njfton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch duke ju referuat burimeve te Minstirise Publike te kantonit te Ziurichut. 

Për gjyqtarët, nuk kishte asnjë dyshim për fajin e burrit. Vepra është afër vrasjes”, tha kryetari i trupit gjykues. Vetëmbrojtja, e pretenduar nga avokati i Jetonit, nuk arriti të bindë.

« Kushdo që dorëzon një armë vdekjeprurëse në një mjedis shumë kriminal dhe të dhunshëm, e di se duhet të presë që ajo të përdoret, » vuri në dukje gjykata.

Për më tepër, sherri i dhunshëm që i parapriu të shtënave nuk ka mjaftuar për t’i bërë gjyqtarët të besojnë se plumbat janë shkrepur në mbrojtje të vdekjes së sigurt. Megjithatë, gjykata nuk ka urdhëruar internimin, siç ka kërkuar prokuroria.

“Mund të flasim për delikuencën e tij me orë të tëra, gjithçka shkon në fëmijërinë e tij. Ai duhet të ndryshojë tërësisht jetën e tij”, tha prokurori.

Një psikiatër ishte shprehur kundër internimit. Më tej, gjyqtarët vendosën se nuk janë plotësuar kushtet ligjore për të vendosur një sanksion të tillë.

Derniers articles