17.4 C
Berne
lundi 15/07/2024

Ministri Bent Høie dhe Ambasadori ne Norvegji Uliks Emra: Donacioni i dozave të vaksinave gati për Kosovë

Ministri norvegjez: Unë jam i kënaqur që këto vaksina janë të dobishme dhe që Norvegjia mund të ndihmojë në sigurimin që popullata e Kosovës

Oslo, 30 qershor –Norvegjia, në partneritet me BE, do të dhurojë 182,900 doza të vaksinës AstraZeneca në Kosovë

– Kosova është një nga vendet në Evropë që ka marrë më pak doza të vaksinës deri më tani, kane shkruar dje dhe sot mediat norvegjeze (Donerer vaksinedoser til Kosovo (regjeringen.no). Kj u arrite flane angazhimit  te Ministrise  se Shendetesise se Kosovës dhe diaspores shqiptare, rrerspektivisht mjekeve shqiptare te rpire nga Federata e Mjekeve Shqiptare ne Evropë te drejtuar nga Dr.Aurora Dollenberg dhe dr. Gazmend Berisha – perfaqesues i FMSHE  ne Norvegji, raporton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch.

Ministri norvegjez: Unë jam i kënaqur që këto vaksina janë të dobishme dhe që Norvegjia mund të ndihmojë në sigurimin që popullata e Kosovës

Aucune description disponible.Ambasadori kosovar ne Norvegj Uliks Emra ka pershëndetur qaverine norvegjeze për kete bahskepunim dhe kontribut për vendin tonë.

“Jam i lumtur qe po shpetojme 182.900 jete njerezish ne Kosove. Puna dhe lodhja intensive disa mujore e shpenzuar ne arritjen e ketyre dozave te vaksinave jane m se te shperblyera kur shohim qe po ndihmojme Kosoven ne perballimin e pandemise..” ka thene ambasadori Emra per gazeten zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

« Unë jam i kënaqur që këto vaksina janë të dobishme dhe që Norvegjia mund të ndihmojë në sigurimin që popullata e Kosovës të vaksinohet më shpejt.. » thotë Ministri i Shëndetësisë dhe Shërbimeve të Kujdesit Bent Høie, citon Le Canton27.ch

Më 12 maj, me rekomandimin e Institutit Norvegjez për Shëndetin Publik, qeveria vendosi të heqë vaksinën AstraZeneca nga programi i vaksinimit në Norvegji. Gjithashtu nuk ofrohet si opsion. Marrëveshja e BE me AstraZeneca mundëson dhurimet e vaksinave për vendet e tjera, dhe Norvegjia, në bashkëpunim me Komisionin e BE, tani ka vendosur të dhurojë 182,900 doza të vaksinës AstraZeneca në Kosovë.

Kosova është një nga vendet në Evropë që ka marrë më pak doza të vaksinave deri më tani. Dozat e dhuruara mbahen në Institutin Kombëtar të Shëndetit Publik në Oslo, dhe këto janë të gjitha dozat e vaksinës AstraZeneca që FHI ka në magazinë. Qeveria së shpejti do të përfundojë një marrëveshje me Kosovën në mënyrë që Norvegjia të marrë përsipër zbatimin praktik të transporteve në Kosovë në bashkëpunim me BE.

Federata së Mjekëve Shqiptarë në Europë (AMFE) drejtuar në Norvegji nga Dr. Gazmend Berisha -Universiteti i Oslo krenare për kontributin e dhënë në marrjen e një donacioni vaksinash nga Norvegjia prej 182.900 Dozash.
Përgëzojmë për këtë arrijtje të lartë Z.Uliks Emra-Ambasadorin e Kosovës në Norvegji dhe Ministrinë e shëndetësisë së Kosovës Dr.Arben Vitia.
Faleminderim i shkon palëve zyrtare që bashkëpunuan: Z. Kastriot Noli– Sekretar i parë i Ambasadës shqiptare në Gjermani, Prof. Dr. Mira Rakacolli– Zv-Ministre e Shëndetësisë së Shqipërisë, Z. Anduena Stephan-Konsulle e nderit në NRW, Z. Ornela Ademi-Këshilltare shkencore pranë EMA dhe Gazetarin Drin Reçica për publikimin e këtij lajmi motivues.

Aucune description disponible.

 

Derniers articles