17.3 C
Berne
jeudi 18/07/2024

Inspekcioni zviceran gjetën doza toksike në prodhimet serbe

Bernë, 17 maj -Zvicra, përmes portalit RASFF për paralajmërim dhe informim për ushqime të pasigurta të Bashkimit Evropian, ka bërë të ditur se dërgesa e specit të bluar nga Serbia përmbante sasi të paligjshme të toksinave, njofton gazeta zvicrane ne shqip Le Canton27.ch

Zviceranët gjetën një dozë të tepërt toksinash në specin e bluar nga Serbia

Siç u tha, prania e toksinës alternaria, pra mykotoksina në formën e acidit tenuazonic që gjendet në piper, u zbulua në piper.

Niveli i lejuar i kësaj toksine është 10.000 mikrogramë për kilogram dhe në kampion janë gjetur 15.102 mikrogramë për kilogram dhe në portali thuhet se marrja e mostrave është bërë më 18 shtator të vitit të kaluar. Thuhet se kjo erëz ka një rrezik potencial.

Derniers articles