16.6 C
Berne
lundi 15/07/2024

Brisku i famshëm zviceran Victorinox nuk do të jenë më!

Bernë, 8 maj -Brisqit e ushtrisë zvicerane nuk do të jenë. Victorinox, kompania më e njohur për briskut e të xhepit, ka njoftuar se do të ndalojë ofrimin e brisqeve të xhepit në disa vende,njfton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch duke ju rferuar burimeve te konfirmoi Victorinox, te cilin lajm e konfirmon edhe CNN.

Victorinox konsideron një model pa tehe

Për shkak të rritjes së ndalimeve të këtij objekti në mbarë botën, prodhuesi i thikës zvicerane të xhepit dëshiron të rishpik veten.

Sipas informacioneve tona, Këshilli Federal ndryshoi urdhëresën për armët me hyrjen në fuqi më 1 korrik 2016. Nga kjo datë, të gjitha thikat me teh më shumë se 5 centimetra (dhe gjatësia totale më shumë se 12 centimetra) do të konsiderohen armë. subjekt i ligjit. Prandaj, thika më e famshme në botë tani do të jetë një artikull i ndaluar.

Në disa vende të Azisë, por edhe në Angli, një brisk  (thike) nuk është më e dëshirueshme për ta mbajtur në xhep. Në fakt, qeveria britanike po shqyrton një propozim të ri legjislativ mbi temën e mbajtjes së thikave në publik.

Brisqet (thikat)  e ushtrisë zvicerane e ka origjinën nga vitet 1880 kur zvicerani Karl Elsener transferoi prodhimin në vendin e tij nga Gjermania. Deri në vitin 2005, dy kompani i prodhonin këto thika, pikërisht Victorinox dhe Wegner, dhe më pas u bashkuan.

Derniers articles