3.6 C
Berne
samedi 9/12/2023

Situata në Lindjen e Mesme: Zvicra mbështet Izraelin në identifikimin e viktimave të vdekura

Dy ditë pas fillimit të sulmeve të Hamasit kundër Izraelit, kreu i Departamentit Federal të Punëve të Jashtme (FDFA) vendosi të krijojë një grup pune

Bernë, 14 tetor –Përballë situatës së paqëndrueshme që mbizotëron në Lindjen e Mesme, Zvicra duhet të jetë në gjendje të veprojë shpejt dhe në mënyrë të koordinuar. Në mbledhjen e 11 tetorit 2023, Këshilli Federal vendosi krijimin e një task force për të monitoruar sa më mirë situatën dhe për të marrë vendimet e nevojshme. Në bashkëpunim me kompaninë ajrore SWISS, katër fluturime speciale Cyrih – Tel Aviv – Cyrih u kryen deri të premten më 13 tetor, njfton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch duke ju referuar burimeve nga DFAE ne Bernë 

Sipas informacioneve të SWISS, këto katër fluturime speciale kanë mundësuar kthimin në Zvicër rreth 880 personave. Stafi nga ambasada e Tel Aviv-it ofroi mbështetje në aeroport për shtetasit zviceranë që po largoheshin nga vendi. DFAE është gjithashtu në dijeni të udhëtarëve që kanë mundur të largohen nga Zvicra në mënyrë të pavarur me fluturime të tjera. Megjithatë, nuk kemi ndonjë informacion të saktë për numrin e saktë.

Dy fluturimet speciale të SWISS të planifikuara për të shtunën më 14 tetor janë anuluar me një njoftim të shkurtër nga SWISS për arsye sigurie. Prandaj, linja telefonike e rezervimit u ndërpre para kohe të premten. DFAE po studion mundësi të tjera për të ndihmuar shtetasit zviceranë në Izrael të largohen nga vendi. Thirrjet në linjën e ndihmës FDFA janë ulur ndjeshëm që nga e mërkura.

E njëjta gjë vlen edhe për numrin e personave të regjistruar në Travel Admin, i reduktuar në rreth 300. DFA » është në kontakt me shtetasit zviceranë në vend dhe u ofron atyre ndihmë kudo që është e mundur. DFAE konfirmon se një shtetas izraelit, i cili gjithashtu ka nënshtetësi zvicerane, u vra gjatë sulmeve terroriste të shtunën më 7 tetor. DFAE aktualisht nuk ka asnjë informacion në lidhje me viktima apo lëndime të tjera të kombësisë zvicerane në këto sulme terroriste.

Derniers articles

Kim Mehmeti: UÇK-ja vlera më e madhe shqiptare, s’mund të njolloset

Kim Mehmeti: UÇK-ja vlera më e madhe shqiptare, s’mund të njolloset 08 dhjetor 2023| 00:27 Publicisti dhe shkrimtari Kim Mehmeti ka deklaruar se Ushtria Çlirimtare e...

Amerika i kthen shpindën. Ukraina i kthet Zvicres.. Ignazio Cassis dëshiron të rindërtojë Ukrainën

Brrne, 8 dhjetor -Këshilli Federal dëshiron të kontribuojë në rindërtimin e Ukrainës në shumën prej gjashtë miliardë frangash. Por ndryshe nga sa ishte planifikuar,...

OKB, UNESCO e njeh traditën e iftarit të Ramazanit si trashëgimi kulturore

Gjeneve, 8 dhjetor -Agjencia kulturore e OKB-së e njohu të mërkurën iftarin, vaktin që prish agjërimin gjatë muajit të shenjtë mysliman të Ramazanit, në...

Një gazetar shqiptar zgjidhet anëtar i komitetit të Shoqatës së Gazetarëve Ndërkombëtar (APES) në Gjenevë

Photo: Pierrem Virot (APES) Gjenevë, 8 dhjetor -Shoqata e Gazetarëve të huaj në Zvicër dhe Liechtenstein-APES (The Foreign Press Association in Switzerland and Liechtenstein) me...

Zvicër, Këshilli Federal vendos të përgatisë një mandat negociues me Bashkimin Evropian

Bernë, 7 dhjetor -Këshilli Federal udhëzon FDFA të zhvillojë një mandat negociues me Bashkimin Evropian Në mbledhjen e tij të 8 nëntorit 2023, Këshilli...