0.2 C
Berne
mardi 28/11/2023

Mashtruesve të pushtetit

Shkruan: Erblina N. Tahiraj

Duke qenë se e vërteta ka të bëjë me individin në të veçantën e tij, ajo prej natyrës së saj është jopolitike. Pushtetet nganjëherë mund ta fshehin përkohësisht të vërtetën, por nuk mund ta shkatërrojnë asnjëherë atë.

“Një tregim mesjetar ilustron sesa e vështirë është t’i mashtrosh të tjerët, pa mashtruar edhe veten. Aty tregohet një ngjarje kur roja i qytetit që lajmëronte qytetarët në raste rreziku, i bie alarmit për të trembur me shaka bashkëqytetarët e tij. Kur vrapuan të gjithë të largoheshin nga frika, edhe roja shkoj pas tyre.”

Me fjalë të tjera, sa më i suksesshëm të jetë një mashtrues, aq më tepër shtohet mundësia që ai të bjerë pre e trillimeve të tij.

Rrjedhimisht, këta pushtetarë përpos që po ju servojnë gënjeshtra qytetarëve, po mbyllin edhe sytë e tyre para realitetit.

Realitetet janë punët e përfunduara që kanë gjetur të gatshme, por gjithsesi edhe ato të mbetura gjysmë që ende nuk i kanë filluar e as që besoj që do i përfundojnë ndonjëherë.

Pas rreth dy vitesh të mbushura me gënjeshtra dhe një ekzekutiv që shpenzon gjithë kohën e energjinë për të bërë opozitë ndaj opozitës, mbesim me shpresën që proceset e pezulluara të zëvëndësohen me punë dhe akuzat ndaj opozitës me argumente.

Jo teoritë konspirative, por vetëm punët mund të ju afirmojnë, OSE RRËZOJNË!

Derniers articles

Në Vienë po mbahen punimet e Asamblesë së Përgjithshme të Interpolit – Feston edhe 100-vjetorin e themelimit të saj

Gazetari Nefail Maliqi nga Austria / Nga i derguari yne special ne Asamblene gjenerale te Iterpolit ne Viene Vienē, 27 nentor (Nefail Maliqi) -Organizata më e...

Në Kosovë është hapur Zyra e Unionit të Bizneseve Shqiptaro-Gjermane. Ne kete evenment, filantropi Lazim Destani bashkon krerët e shtetit e Kosovës me liderët...

Prishtinë, 25 nëntor -Pas aktiviteteve dyditëshe në Samitin e III-të të Diasporës në Tiranë, ne Kosovë eshte hapur Zyra e Unionit të Bizneseve Shqiptaro-Gjermane...

Cila është historia e vërtetë e BLACK FRIDEY? E premte e zezë”?

Berne, 24 nentor - Black Fridey ka rrënjë më të errëta nga sa mund të imagjinoni. BLACK FRIDEY (E premtja e zezë) jo vetem...

Zvicra dhe Kosova në të njejtin vit (2030) mbajne Lojerat Olimpike

Brrne, 24 nentor -Një “po” e qartë nga Parlamenti Sportin ju dha për Lojërat Olimpike Dimërore 2030 në Zvicër. Ndryshe edhe Kosova pi at...

Tri poezi per Nanën nga poetja e re Ferdane F.Sahiti

Ferdane F. Sahiti A ma ban Hallall oj Nanë Nanë u nisa sot edhe unë nanë u nisa nanë drejt ksaj rruge që kurrë se kam dashtë. Nanë, u nisa...