8.9 C
Berne
dimanche 26/05/2024

Zvicra then rekordin me trenin më të gjatë në botë-prej 2 km

Berne, 28 tetor -Treni më i gjatë (zvicerian) në botë do të niset të shtunën. Treni historik prej 2 km eshte për të tentuar të mposhtni një rekord botëror, njofton gazeta zvicerane Le Canton27.ch

Për 175-vjetorin e Hekurudhave Zvicerane, Hekurudhat Rhaetian do të përpiqen të drejtojnë trenin më të gjatë të pasagjerëve në botë më 29 tetor.

Kolona hekurudhore me të cilën Hekurudhat Rhaetian (kompania Graubünden) do të përpiqet të thyejë rekordin botëror më 29 tetor është pothuajse 2 kilometra e gjatë.

Këto foto duhet të hyjnë në histori: Më 29 tetor, Hekurudha Rhaetian (RhB) dëshiron të vendosë një rekord me trenin më të gjatë të pasagjerëve në botë. Me rastin e 175-vjetorit të hekurudhave zvicerane, 25 kompozime trenash që përbëhen nga 100 vagona dhe një gjatësi prej 1910 metrash, do të udhëtojnë nga komunat e Graubünden Preda në Thatis nëpërmjet lokalitetit Bergün, ende në Graubünden.

Më 29 tetor, Hekurudha Rhaetian (RhB) do të përpiqet të thyejë një rekord botëror: të drejtojë trenin më të gjatë të pasagjerëve në botë. Ai do të përbëhet nga 100 makina dhe 1910 metra i gjatë dhe do të kalojë nga Preda në Alvaneu (GR) në seksionin Albula/Bernina, i listuar si një sit i Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s.

Drejtori i RhB Renato Fasciati shpjegoi idenë për Blick në pranverë: “Me linjën hekurudhore Albula, ne kemi një qendër të Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s si skenë për këtë udhëtim unik. Është një nga linjat hekurudhore më spektakolare në botë. Në disa seksione, ju mund të shihni trenin në disa nivele falë tuneleve spirale. Do të jetë një shfaqje e pabesueshme!”
Anzeige.

Nga ana e kompanisë, shpresohet se kjo përpjekje për rekord botëror do të tërheqë më shumë klientë në trena – duhet gjithashtu të bashkojë më tej stafin: “Pas gjithë zhgënjimit të lidhur me pandeminë, ne së bashku presim një performancë të jashtëzakonshme. ”

“Të drejtosh trenin më të gjatë në botë në këtë linjë kërkuese është një përvojë pioniere për të gjithë. Trenat nuk janë të vetmit që janë përshtatur teknikisht për provën. 100 vagonët duhet së pari të transportohen nga të gjitha pjesët e kantonit në vendin e duhur dhe, pas provës, të kthehen në kohë në rajonin e tyre të përdorimit”, shpjegoi Renato Fasciati në maj.
Në atë kohë, Blick me të vërtetë kishte qenë në gjendje të merrte pjesë në një provë veshjeje. Por në atë kohë, ne ende ushtroheshim me një tren pak më të shkurtër. Gjashtëmbëdhjetë kompozime të katër vagonëve udhëtuan rrugën – treni udhëtoi me pothuajse 30 km/h në këtë linjë të zhytur në histori.

Përpara udhëtimit të provës, zyrtarët ende dridheshin, pasi dy vrapime të mëparshme i kishin derdhur specialistët e RhB në djersë të ftohtë. “Ne mësuam shumë nga provat tona të mëparshme. Këtë herë, jam i sigurt se do të funksionojë. Çdo gjë që praktikojmë këtu, e bëjmë për herë të parë. Mësuam shumë në një kohë të shkurtër”, tha drejtori i RhB pak para provës së veshjes.

Përgatitjet përfundimtare

Nga pikëpamja teknike, drejtimi i këtij treni XXL është shumë i ndërlikuar dhe nuk duhet të hasni probleme sigurie gjatë përpjekjes për rekord botëror. Dhe Trial by Fire më i fundit nuk zhgënjeu! Me të mbërritur në Suchis, u ndje një lehtësim i madh – dhe krenari e madhe. “Tani i kemi kaluar të gjitha testet”, deklaroi drejtori, duke uruar ekuipazhin. Jemi gati për tentativën e rekordit botëror në fund të tetorit!”

Aktualisht ende janë duke u zhvilluar përgatitjet përfundimtare, veçanërisht në lidhje me produksionin mediatik live, ku ende nuk janë kryer testet përfundimtare.

Përveç kësaj, fshati Bergün (GR) po përgatitet gjithashtu të presë festivalin e lidhur me ngjarjen, me vendosjen e shërbimeve hotelierike dhe argëtuese. “Planifikimi dhe masat e ndryshme të sigurisë i japin punë edhe ekipit tonë,” shpjegon Renato Fasciati.

Megjithatë, askush nuk e di nëse gjyqi do të jetë përfundimtar. Vërtetë, u kryen planifikim të detajuar dhe teste të ndryshme. “Por mbetet diçka që askush nuk e ka provuar ende dhe që mund të dështojë”, nuancon drejtori i RhB. Nuk duhet të ketë ndërprerje – dhe moti duhet të jetë i favorshëm: “Shpresojmë të kemi motin më të mirë të mundshëm të vjeshtës, në mënyrë që festa e madhe e trenit të mund të zhvillohet dhe fotografitë unike të bëjnë xhiron e botës.”

Kjo përpjekje bazohet në një ditëlindje. “Këtë vit festojmë 175 vjetorin e hekurudhave zvicerane. Me këtë përpjekje për rekord botëror, RhB-të dhe partnerët e tyre duan të japin kontributin e tyre dhe të arrijnë një akt pionier që nuk është parë kurrë më parë,” shpjegon Renato Fasciati, drejtor i RhBs.

 

Derniers articles