22.2 C
Berne
jeudi 18/07/2024

Studimi dhe Organizatat botërore: Sa po kritikohet islami aq më shumë po rritet. Ja faktet në shifra sipas OKB-së, CNN dhe Pew Research Center study

Bernë, 21 nentor -Qendra Kërkimore Pew: Në vitet e fundit, numri i muslimanëve amerikanë është rritur në mënyrë të qëndrueshme, me rreth 100,000 në vit, shkruan nga autorja Elizabeth Podrebarac Sciupac (Pew Research Center: In recent years, the number of American Muslims has been growing steadily, by around 100,000 annually (By Elizabeth Podrebarac Sciupac), citon gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Ndryshe sipas gazetes prestigioze izraelite Jerusalem post, në Mbretërinë e Bashkuar dhe në Francë, deri në 100,000 njerëz u konvertuan në dekadën e fundit në secilin vend. Vetem në  France ner cdo vit konvertohen ne islam nga 6.000 veta.

CNN: Feja me rritje më të shpejtë në botë, Islami. Sipas OKB-së: Deri ne vitin 2030 numri i muslimanëve në botë i afrohet shifres 2.5 miliard!

muslimmzStudimi vlerëson se nga viti 2010 deri në vitin 2050, myslimanët do të jenë rritur në të gjithë botën me 73%, të ndjekur nga të krishterët që parashikohet të rriten me 35% gjatë së njëjtës periudhë kohore dhe hindutë me 34%. (The study estimates that from 2010 to 2050, Muslims will have increased across the world by 73%, followed by Christians who are projected to grow by 35% during the same time period, and Hindus at 34%)

Sipas mediave boterore (Yedioth ahronoth) ne Gjermani deri në 4000 -5000 konvertime ne islam behen për cdo vit. Sipas te The Guardian, rreth 5000 britanikë konvertohen në Islam çdo vit, kryesisht gra.

Islami është feja me rritjen më të shpejtë në botë – dhe jo vetëm në vendet me shumicë myslimane: 10% e të gjithë evropianëve parashikohet të jenë anëtarë të besimit mysliman deri në vitin 2050, sipas një studimi të fundit të Qendrës Kërkimore Pew. (By , CNN: Islam is the world’s fastest growing religion – and not just in Muslim majority nations: 10% of all Europeans are projected to be members of the Muslim faith by 2050, according to a recent Pew Research Center study. ). Sipas OKB-së: Deri ne vitin 2030 numri i muslimanëve ne bote 2.5 miliardë!

Sipas New York Times, 25,000 amerikanë konvertohen në Islam çdo vit (According to the New York times , 25,000 Americans convert to Islam every year

Ehste intersant te thuhet se  numri i njerëzve që kalojnë në Islam është më i madh se i njerëzve që kalojnë në fe të tjera. Rasti është dicka me shume se nje fenomen, qe si duket po ndodhe kjo rritje si rezultat i fyerjeve dhe kritikave te «  analisteve » dhe mediave kryesisht  perendmore kunder Islamint. Pranfaj edhe OKB ka percaktuar daten 15 mars si dite nderkombetare kunder is’amofibise (UN, International Day to Combat Islamophobia 15 March). Dhe per cudi prapëseprapë shohim rritjen e shpejtë të popullsisë myslimane ne planet. Këtë e dokumenton edhe raporti i fundit i OKB-së ku nder tjera thuhet se islami, per dallim nga fete tjera, per nga numri eshte duke avancuar,  raporton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Bota me 10 milionë shqiptare muslimanë. Shembull torelarance si ne ballkan ashtu edhe ne Zvicer, vendet tjera te BE-së dhe ato botërore

Sipas Quora, kjo po ndodh për shkak të mediave perëndimore që përpiqen të portretizojnë imazhin negativ të Islamit dhe me të vërtetë duan të ndalojnë rritjen e Islamit në perëndim, por kjo bën që shumë njerëz të interesohen për të kërkuar të vërtetën rreth Islamit dhe Kuranit. Pra, edhe mediat perëndimore duan të dobësojnë Islamin, qe ne fakkt si duket ketop krtika po ju kthehn bumernag, sespe njeriezti  jane ne kërkim te se vërtetësdhe gjithecili vrapon ndaj dickaje me te mire, qe  eshte në dobi te njerëzimit, shkruan gazeta.

“Evropa është shtëpia e rreth 51 milionë muslimanëve, ose rreth pesë për qind e popullsisë së saj. Gjermania duket se ka më shumë se 4 milionë muslimanë – pothuajse të gjithë ata që e Veriut dhe Amerika e Jugut kombinuar. Në Francë, ku tensionet janë të larta mbi një fluks të punëtorëve emigrantë muslimanë, numrat e përgjithshme ishin më të ulëta, por një përqindje e madhe e popullsisë është myslimane…” ka shkruar maediat britanike MailOnline ne shkrimin e titulluar “How almost one in four people in the world are Muslim… and 1,647,000 live in Britain

Shqipëria, siq e paraqesin mediat botërore dhe organizatat nderkombëtare si një vend muslimanë, numëri i tyre ne këte vend sillet rreth 2.5 milion dhe Kosova e banuar me 1.8 milionë, numëron mbi 1.5 milionë muslimane. Nese ketu përfshijmë edhe shqiptarët e Maqedonisë së Veriut, Mali të Zi, Sanxhak  dhe Luginës së Preshevës, duke mos llogaritur ata ne diasporë (Zvicer, Turqi, vendet e BE-së, Amerike…len të kuptohet se sot në botë ka mbi 10 milionë shqiptarë mulsimanë!, shkruan ne fund gazeta zvicerane Le Canton27.ch

 

 

Derniers articles