23.1 C
Berne
mercredi 17/07/2024

Sekretari i Përgjithshëm i OKB-se sapo ka takuar Vladimir Putin në Moske

Gjeneve/UN -Gjatë takimit kokë më kokë, Sekretari i Përgjithshëm i OKB-se Antoni Guterres përsëriti qëndrimin e Kombeve të Bashkuara për Ukrainën dhe diskutuan propozimet për ndihmë humanitare dhe evakuimin e civilëve nga zonat e konfliktit, përkatësisht në lidhje me situatën në Mariupol, njofton gazeta zvicerane Le Canton27.ch

Presidenti ra dakord, në parim, për përfshirjen e Kombeve të Bashkuara dhe Komitetit Ndërkombëtar për Kryqin e Kuq në evakuimin e civilëve nga uzina Azovstal në Mariupol.

Diskutimet vijuese do të zhvillohen me Zyrën e Kombeve të Bashkuara për Koordinimin e Çështjeve Humanitare dhe Ministrinë Ruse të Mbrojtjes.

Secretary-General UN met with the Vladimir Putin in Moscow

During the tête-a-tête meeting, the Secretary-General reiterated the United Nations’ position on Ukraine, and they discussed the proposals for humanitarian assistance and evacuation of civilians from conflict zones, namely in relation to the situation in Mariupol.

The President agreed, in principle, to the involvement of the United Nations and the International Committee for the Red Cross in the evacuation of civilians from the Azovstal plant in Mariupol.

Follow-on discussions will be had with the United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs and the Russian Defence Ministry.

Derniers articles