24.5 C
Berne
mercredi 17/07/2024

INTERPOL nga Davosi me nje mesazh: Kujdesi, radikalizimi dhe sulmet kibernetike: Paralajmëron ‘Metacrime’

New White Paper ofron një analizë të thellë të Metaverse nga një këndvështrim i zbatimit të ligjit

Davis 18 janar -Një analizë gjithëpërfshirëse e sfidave, kërcënimeve dhe dëmeve kryesore të Metaverse nga këndvështrimi i zbatimit të ligjit është përshkruar në një Libër të Bardhë të ri të INTERPOL-it të botuar sot, njofton nga Davosi – WEF gazeta zvicerane Le Canton27.ch

Duke kontribuar drejt një Metaverse të sigurt sipas dizajnit, dokumenti identifikon Metakrime aktuale dhe potenciale, të tilla si krehja, radikalizimi dhe sulmet kibernetike kundër infrastrukturës kritike, si dhe vjedhja e pronës virtuale/kulturore 3D, shkeljet në hapësirat virtuale private, dhe grabitje nga një avatar.

Mungesa e standardizimit dhe ndërveprimit; botët virtuale që përfshijnë juridiksione të shumta; dhe kompleksiteti i shtuar i Metaverse që aksesohet nëpër pajisje dhe sisteme të shumta: të gjitha janë ndër sfidat me të cilat përballen aktualisht hetuesit.

Policia mund të përballet me skena virtuale të krimit ku nuk ka prova fizike për t’u mbledhur – vetëm ndërveprime dixhitale që përfshijnë asete virtuale si kriptovalutat dhe tokenat e pandryshueshëm (NFT).

Mjedise të tilla në internet janë dinamike, që do të thotë se provat mund të zhduken lehtësisht ose të duken të ndryshuara.

Megjithatë, gazeta e INTERPOL-it vë në dukje gjithashtu se Metaverse ka mundësi për zbatimin e ligjit, duke filluar nga simulimi i avancuar dhe ruajtja e skenës virtuale të krimit, deri te trajnimet gjithëpërfshirëse.

Mundësi të reja kriminale

Dokumenti nënvizon gjithashtu nevojën që reaguesit e parë, specialistët e mjekësisë ligjore dixhitale dhe sistemi gjyqësor të kuptojnë Metaverse dhe teknologjinë shoqëruese për të garantuar sigurinë dhe sigurinë e mjedisit virtual dhe për të mbrojtur të drejtat individuale.

Sekretari i Përgjithshëm i INTERPOL-it, Jürgen Stock tha:

“Rritja e teknologjive të fuqishme si Metaverse po e bën peizazhin kriminal gjithnjë e më kompleks dhe transnacional, duke paraqitur sfida të reja për zbatimin e ligjit.

“Ne po shohim që Metaverse dhe inteligjenca artificiale ofrojnë mundësi të reja për aktivitete kriminale, për të cilat bota nuk është plotësisht e përgatitur.

“INTERPOL mbetet i përkushtuar për të qenë zëri i komunitetit global të zbatimit të ligjit për të garantuar sigurinë dhe sigurinë e botës virtuale.”

Një qasje holistike

Duke përfshirë juridiksione, dimensione dhe organizata të shumta, një qasje holistike që përfshin angazhimet e shumë palëve dhe bashkëpunimin ndërkufitar është thelbësore për një përgjigje efektive të zbatimit të ligjit ndaj Metacrime.

Ambicia e INTERPOL-it është të ndihmojë vendet e tij anëtare të kuptojnë sfidat dhe mundësitë e ofruara nga teknologjitë e reja dhe ato në zhvillim, si dhe të sigurojë që zbatimi i ligjit të ketë mjetet dhe trajnimin për të krijuar një përgjigje efektive ndaj këtij peizazhi kriminal në zhvillim.

I lançuar në Fshatin e Bashkëpunimit Global të Forumit Ekonomik Botëror si pjesë e sesionit « Teknologjitë e Gjeneratës së ardhshme dhe Siguria Globale », Dokumenti u zhvillua me të dhëna nga Grupi i Ekspertëve INTERPOL Metaverse i përbërë nga përfaqësues nga zbatimi i ligjit, qeveria, sektori privat, akademi dhe organizatat ndërkombëtare.

Derniers articles