19 C
Berne
lundi 22/07/2024

Ne Zvicer kursehet rryma, nuk ndriqohet Kishat dhe bredhi, kurse ne Kosove seksi klubet kerkojne rryme?!

Ne ket krize te energjiste ekrktruke derisa ne Kosove edhe baret e nates dhe seksiklubet kerkojne rryme ne Zvicer rryma kurset me te madhe edhe ne kisha, madje ka pasur nderhyrje te policise necdisa qytete pse bredhst i kane ndriqusr para kohe, shkruan gazeta zvicerane Le Canton27.ch

Kur edhte fjalevketu Katedralja e Lozanës nuk do të ndriqohet këtë vit për shkak të Covid

Mrdihet se Katedralja e Lozanës nuk do të ndriçohet mbrëmjen e 31 dhjetorit për shkak të Covid-it. Ky nuk është i vetmi vend ku do të festohet nata e Krishtlindjes në Zvicrën frëngjisht-folëse. Turne e shkurtër në pistë.

Per  të dytin vit radhazi Katedralja e Lozanës nuk do të marrë flakë mbrëmjen e 31 dhjetorit për shkak të Covid-it. Miqtë e qytetit, të cilët tradicionalisht organizojnë ndriçimin e godinës për të festuar Vitin e Ri, e njoftuan masën të hënën në një deklaratë, ction gazeta Le Canton27.ch

“Në pamundësi për të garantuar një ngjarje të qetë në zhvillimin aktual shëndetësor, shoqata e Miqve të qytetit përgjegjës për ndriçimin vjetor të katedrales së Lozanës çdo 31 dhjetor, shpall me keqardhje të madhe anulimin e saj për këtë vit 2021”, shkruan ajo. faqe interneti. Ashtu si vitin e kaluar, publikut i kërkohet të mos mblidhet pa nevojë në shesh. Qofshin të qetë shpirtrat e pikëlluar: një takim është bërë tashmë në të njëjtin vend në vitin 2022. Nëse gjendja shëndetësore e lejon

Verbier nuk do të kërcejë

Në Valais, festimet janë gjithashtu të prekura nga virusi. Komuna e Val de Bagnes, pjesë e së cilës bën pjesë Verbier, ndalon transmetimin e muzikës jashtë ambienteve në natën e Vitit të Ri. Edhe këtu kjo masë duhet të bëjë të mundur kufizimin e tubimeve, shkruan ATS.

Autoritetet komunale i kërkuan Verbier Tourisme dhe ndërmarrjeve private « të mos transmetojnë muzikë në sheshin qendror dhe në rrugë gjatë natës së 31 dhjetorit », tregojnë ata në një deklaratë, të marrë nga Keystone-ATS. Bëhet fjalë për “kufizimin sa më të madh të rigrupimeve masive që janë të vështira për t’u kontrolluar”.

Derniers articles