28.2 C
Berne
jeudi 18/07/2024

Ukë Blakaj: AAK-ja kurrë nuk ka qënë më e forte në Gjermani dhe diaspore se sa sot. Mezi po presim zgjedhjet e reja në Kosovë për ta drejtuar vendin me liderin Haradinaj dhe miqtë tanë amerikenë

Interviste për gazetën zvicerane në shqip Le Canton27.ch me Ukë Blakaj, kryetar i AAK-së në Gjermani, biznsemen dhe veprimtar i njohur i ceshjes kombëtare në diasporë 

Ukë Blakaj një aafrist i njohur ne perednim qe një vit ështe kryetar i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës në Gjermani. Afaristi Ukë Blakaj i cli jeton dhe verpon ne Filda  është koordinator i Unionit të Bizneseve Shqiptare dhe Gjermane në Gjermani për Landin e Hesenit,.

Që nga ardhja e z.Blakaj ne krye te kesja partie jo vetme se ehster ritur numri i anterave te AAK-së por edhe aktivtett e  tyre jane intensifikuar ne Gjermani, kjo deshmon me se miri edhe fakti se nuk kalon uiken apo javë pa tibme me bashkatahdetaret tane, me anetarët dhe kresisë së AAK-së por edhe vizitat e shpeshta e krereve te AAK se dhje lideri te saj Ramush Hardinajt me bashkepuntorë. Sipas Balkaj nje takim i tille me kryterain e AAK-së z.a,mush Haradianj dhe perosnalitet gjermane bashke me merimgitaret tane, pritet te mbahet ne fund të kësaj jave.

Ukë Blakaj, eshte emer i njophjur ne Gjermani dhe jashte si nje veprimtar i shquar dhe biznesmen i njohur, shembull integrimi dhe suksesi ne kete shtete demokartik dhe te zhvilluar evropian i cili ka hapur disa vende pune në Kosovë, është edhe anëtar i Këshillit të Përgjithshëm të Aleancës. Në nje bisede per gazetën zvicerane ne shqip Le Canton27.ch kuptuam se kryetai i AAK-së  ne Gjemani z.Blakaj është rritur e brumosur me traditën patriotike nga babai i tij dëshmor, mësuesi Mustafë Blakaj.

« Parti jone – AAK kurrë nuk ka qënë më e forte ne Gjermani dhe diaspore se sa sot. Mezi po presim zgjedhjet e reja në Kosovë për ta drejtuar vendin me liderin Haradinaj dhe miqtë tanë amerikenë » ka thënë  z. Ukë Blakaj  ne nje interviste për gazetën zvicerane në shqip Le Canton27.ch

Në anën tjetër, kryetari i AAK-së në Gjermani, Ukë Blakaj ka thënë se sa herë që Ramush Haradinaj vjen në Gjermani, i jep atyre forcë e morale shtesë për të kontribuar edhe më shumë për Kosovën.

Për me shume mund ta degjoni intevristen (VIDEO) si me poshte dhene gazetes zvicerane ne shqip Le Canton27.ch ku z.Blakaj flet pos aktivitetet  e AAK-së ne Gjermani edhe për situatën aktuale poltike dhe ekonomime ne Kosovë, imazhin dhe rolin e diaspores, për ngecjet dhe gabimet e qeverise së Kosovës perballe precesve te integrimeve dhe faktorit nderkombëtar si dhe për Kosovën në prag te zgjedhjeve…

Derniers articles