20.4 C
Berne
mardi 18/06/2024

Ish-komandanti i NATO-s, gjenerali Wesley Clark në Prishtinë: Ështe e drejtë e Kosovës që të forcojë sovranitetin e saj dhe të kontrollojë veriun si cdo pjesë të vendit

Prishtinë, 9 Ish-komandanti i NATO-s, gjenerali Wesley Clark, ne bisede me redaktorin per marëdhënie nderkombëtare te gazetes zvicerane ne shqip Le Canton27.ch ka thënë në Prishtinë se «Republika e Kosovës nevoitet që të forcojë sovranitetin e saj dhe të kontrollojë veriun si cdo pjese te vendit. Dialogut duhet dhene proritet dhe te vazhdoj mes Kosovës dhe Serbisë në të mirë të qytetarëve, ne fvlor te paqes dhe stabilitetit ne rajon.. »

Gjenerali Wesley Clark për gazeten zvicerane ne shqip Le Cantin27.ch: Jam krenar për lirine e popullit te Kosovës te cilin e cliruam nga regjimi i eger serb!

Clark ne intevristene fundit për gazeten zvcuierane ne shqiop ka thne se « gëzohem se sa here qe vije ketu hsdof ndyrshime. Kesaj radhe hsof me shume ndryshime ku Qeveria e Kosovës po ben perpjekje te fiqsoj shttesine e Kosoves përmes reformave, sidomos ne drejtesi dhe ne luften kunder krimit te organizuar me qellim te funksionimit ter shtetit juridik.

Sipas gjeneralit Clark, çështja e targave ne Kosovë nga ato ilegale në RKS, është shembull i mirë për forcim të sovranitetit.

“Situata në mes të Kosovës dhe Serbisë është e ndryshme. Kosova duhet të forcojë sovranitetin e saj ne cdo pjese te saj. Ne kemi një ambasador të madh në Beogradi, Christopher Hill, i cili e njeh mirë rajonin dhe situatën. Ai si doploimat edhe me heret ka vepruar ne rajon.  Ai është në vendin e duhur në kohën e duhur.. » ka shtuar Clark

Sipas ish-komandantit të  NATO-s, gjenerali Wesley Clark, duke ditur se cilat janë kapacitetet e Aelcnes Verotalantike, nuk ka asnjë as hapsire e as mundësi për një konflikt në Kosovë ne rajion sepse pervoja ka treguar se luftrat nuk sjellin me shume sherr se sa të mira..

Derniers articles